tisdag 11 maj 2010

Lars Vilks överfallen i Uppsala

Det var när den här videon visades av Lars Vilks i Uppsala på den föreläsning han höll i dag, som allt brast för några muslimer och en man kastade sig över honom och skallade honom.

Väktare och poliser ingrep och ett handgemäng utbröt. Flera poliser brottade ned männen. Lars Vilks klarade sig med endast ett par trasiga glasögon liggande kvar på golvet. Han fördes ut ur lokalen av väktare. Och sammankomsten avbröts.

Omkring 28 sekunder kunde visas av videon innan en man skrek: Det är porr! Det är porr! och tumultet började.

Det är inte lätt med en krock mellan Mellanöstern och den djupa Norden. Undrar hur Martin Ljung skulle vilja kommentera detta? Eller Hasse Alfredsson? Det behövs lite humor i kulturutbytet tror jag.

4 kommentarer:

 1. Usch vilken äcklig video. Har Vilks gjort den? Snacka provocera. Vad vill han uppnå?

  Ser ditt namn på senast aktiv på Newsmill men ser inga kommentarer eller inlägg. Vad är det som togs bort?

  SvaraRadera
 2. Nej inget togs bort.... när man ändrar på sin egen blogg, lägger till eller drar ifrån så kommer namnet upp överst ;) utan att man beskriver så mycket nytt. Nu var det ett tag sedan någon tog bort min kommentar...

  Nej, Vilks har inte gjort den. Jag tyckte den var rätt kul ;) Den kommer från Holland förstås.

  SvaraRadera
 3. Kolla och läs Svenska mohammed T-shirt konst på,
  http://www.mohammedt-shirt.com
  Översätt inte.

  SvaraRadera
 4. Anonym: Äsch jag kan inte översätta för jag kan inte läsa vad profeten Mohammed säger. För små bokstäver. Är det nåt fult? Eller är det nåt roligt? Eller var det själva tröjan som var kul?

  SvaraRadera