torsdag 20 maj 2010

Stackars nioåring som utnyttjas

I rätten i dag i målet gällande Inger 78 som slogs ned på en parkering i Landskrona och senare avled, så visades ett videoförhör med en nioårig flicka. Hon satt i bilen när hennes farbror slog de båda gamla. Förutom Inger också hennes man Sven 71 år.

Jag tycker det är förskräckligt att en nioåring kan vara huvudvittne i en rättegång. Naturligtvis kan hon inte berätta självständigt om vad som har hänt. Jag tycker det här är att använda ett barn i samhällets tjänst, vilket hon naturligtvis borde ha sluppit.

Om jag hade suttit i den bilen och varit nio år och släkt med den åtalade, så hade jag naturligtvis sett precis det som den åtalade ville att jag skulle se. Det är väl självklart.

Att sedan den 47-åring, som satt längre bort och också såg något har blivit hotad ifall han berättade vad han såg, ingår bara i detta svarta dramas regler.

Det är som om någon har satt upp ett antal pjäser för att tydliggöra vad som pågår i vårt samhälle. Pjäsen om Lars Vilks och pjäsen om Landskrona. Stackars Landskrona, stackars Skåne, stackars oss.

Dramat i Landskrona har just nu lunchpaus, men fortsätter senare i eftermiddag och kan följas här.

14.06 (Videoförhör med 9-årigt vittne):
Flickan berättar då att en annan släkting berättat att 23-åringen sagt så efteråt.
Flickan säger till slut:
– Jag vill bara säga att han (Ingers make) började.

Ovanstående är vad som senast rapporterats från rättegången vid 14.20 tryck på de blå siffrorna ovan för att läsa det senaste i direktrapporten i Helsingborgs Dagblad.

Och här är Aftonbladets direktversion.

3 kommentarer:

 1. Flickan kan knappast räknas som speciellt trovärdig, då hon med största sannolikhet fått exak klart för sig vad hon ska säga. kan faniljen eller närstående hota ett vittne så kan kan man säkerligen hota en 9 årig flicka. Hela skite luktar skunk men beskriver precis det som händer i landskrona då någon väljer att vittna mot någon med utländsk härkomst.

  SvaraRadera
 2. I da costa-fallet var allmänläkarens dotter huvudvittne fast hon bara var en bebis. Så det här med barnvitnen är inget nytt.

  SvaraRadera
 3. Anonym 13.30: Jag hoppas det är så att ingen litar till denna information... och i så fall blir ju förmodligen hon ett vittne för åklagaren istället.

  Anonym 13.40: På den tiden var det hennes mamma som berättade för henne. Enligt nedanstående artikel så räknas inte vittnesmål från barn på samma sätt numera. Varför finns de då ens en gång kan man verkligen fråga sig.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fel-fran-da-costa-fallet-finns-kvar-hos-polisen_3872765.svd

  SvaraRadera