fredag 14 maj 2010

Gryningspyromanen Ulf Borgström gripen

Det har brunnit igen i Hammenhög på Österlen i Gryningspyromanens spår. Polisen har gripit honom och han sitter anhållen för de båda bränderna.

Han har ägnat sig åt brottslighet sedan tonåren och bränner ned hus för att de tillhör folket. Särskilt kulturminnen.

Ingen logik i detta. Men han ägnar sig åt denna hämnande turné med bränder för att straffa polisen. För det är deras fel att han lever utanför samhället påstår han. Han har tänkt att hålla på till den 21 november i år. Har han tidigare sagt.

Den här gången brann det i ett gammalt korsvirkeshus och i Hammenhögs kyrka.

Ulf Borgström har numera fyllt 46 år och anser att han är mycket mera intelligent än polisen. Och det stämmer att det har varit svårt att hitta bevis mot honom alla gånger han har varit misstänkt.

Han fälldes för mordbrand år 2006 då han fick tre års fängelse. Och så sent som förra året satt han inne för stöld. Han är född 1963 11 06 och har ingen fast adress. Dock är han bolagsman i två handelsbolag.

För några dagar sedan brann det anrika kaféet Soldattorpet ned i Hammenhög. Också anlagd brand.

Han är nu häktad på sannolika skäl för mordbrand i två fall (söndag 16 maj vid 16-tiden) Och polisen har tillräckligt bra bevis hoppas vi.

10 kommentarer:

 1. Vanligtvis förespråkar jag inte långa fängelsestraff, men denne pyroman är just en sådan person som jag vill se inburad på livstid, så att han inte ställer till med skada för omgivningen. Han är livsfarlig!

  SvaraRadera
 2. Håller med Maria... dock lär han nog inte bli inburad på livstid. Vi får nog vara glada om han blir inburad alls. Eller hoppas att han menar att han ska sluta anlägga bränder i höst och göra något annat. Det blir väl något år eller två om han blir fälld.

  Här är en genomgång av vad hans hat mot samhället har orsakat:

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1244143/hatet-pyromanen-skyller-pa-samhallet

  SvaraRadera
 3. Usch, den människan är obehaglig! Jag bor på Österlen och har inte alls långt till vissa ställen där han härjar. Så fort någon säger att det brinner, så börjar det spekuleras i om det är han som är igång...och många gånger är det nog han - tyvärr är det inte alltid så svårt att hitta bevis. Han borde verkligen buras in.

  SvaraRadera
 4. Jenny: Österlen är ett fint ställe och jag önskar verkligen att ni slipper mordbrännare i fortsättningen. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Det är ju helt otroligt att polisen inte lyckas ta honom på bar gärning.
  Det vore väl inte så svårt att fälla honom när man "vet" att det är han som tänder på. Sätt en polis som hårdbevakar honom och någon GPS-sändare på hans moped eller bil. Det finns ju massor av tekniska hjälpmedel att använda.

  SvaraRadera
 6. Pops: Jo så tycker man, blir lite Kling och Klang ibland tyvärr över polisen. Nu är han trots allt begärd häktad.

  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1989477/gryningspyromanen-nekar-till-allt

  SvaraRadera
 7. Kontaka Ha så dom får ta hand om honom

  SvaraRadera
 8. Anonym: Ursäkta min okunskap, men vilka är Ha?

  SvaraRadera
 9. Oh ja, här nere är det så fint! Inte minst nu när det börjar bli grönt överallt. Det är ett mindre paradis :).
  Det skulle ju naturlitvis i min kommentar stå, att det inte alltid är så Lätt att hitta bevis ;). Men nu har de, och det känns Riktigt bra! Hoppas nu de håller..

  SvaraRadera
 10. Hej,

  i vilket sammanhang har han talat om 21 november 2010? Jag vill veta mer om det här talet om siffermystik, att det brinner vissa datum, att det skulle finnas ngt dolt budskap. Vet du mer om detta?

  SvaraRadera