tisdag 2 mars 2010

RUT ska bort

Avdraget för hushållsnära tjänster alltså. Det lovar de rödgröna nu inför valet. Det är Lars Ohly som styr detta mest, för han har kategoriskt motsatt sig att detta avdrag för hushållsnära tjänster får vara kvar.

Istället ska pensionärerna nu få sänkta skatter säger de rödgröna. Samma sorts skatt som även de arbetande har. För nu har de träffat pensionärsorganisationerna. De är så starka eftersom de innehåller omkring 1,6 miloner väljare. En halv miljon till är förtidspensionärer. Så då måste de röd-gröna lova något.

Nu är det som vanligt att allt är inte svart-vitt och även borgarna har lovat kompensation för pensionärerna "när krisen är över".

Ja jag har släktingar som är delvis beroende av det där avdraget i sina jobb och själv tycker jag att skatten på el är mycket värre, än att jag tvingas att betala mer i skatt som pensionär.

Det är lite kattrakande hit och dit, som vanligt. Och kanske stannar allt på plus minus noll.

För mig är det avgörande att det sitter kommunister med i partierna på den röd-gröna kanten.

Ska vi när Sovjet har trillat ihop för mer än tjugo år sedan och bara Kuba och Nordkorea återstår som kommunistländer vara så långt efter i utvecklingen, att vi låter kommunister bestämma hur det ska se ut i landet?

4 kommentarer:

 1. Nordkorea är inte och har inte varit något kommunistland. Deras ideologi kallas Juche, största partiet i parlamentet är socialdemokraterna.

  Men är det verkligen ledande för hur man ska rösta? Antalet Islamistiska länder är ju det som ökar mest, borde vi rösta på islamister av denna anledning?

  SvaraRadera
 2. Hej PV så kul att höra av dig... ett jäkla trist land Nordkorea är det vad det än kallas.. jag tycker nog att det verkar vara mycket likt ett kommunistland. Men det får stå för mig... ;)

  Och kära PV jag har inte sagt att man inte ska eller ska rösta pga hur många länder som är det ena eller det andra utan det handlar om (som jag också skrev) att denna sorts system (vare sig de är fascistiska eller kommunistiska) är urmodiga.

  Ha en mycket bra dag i snöstormen... fast det är väl ingen där du bor? Hoppas du har sol och vindstilla :)

  SvaraRadera
 3. Njae, det som aftonbladet kallar snöstorm är inte direkt min definition. Det blåste lite och snöade kraftigt.

  SvaraRadera
 4. Vi har låtit nymarxismen styra längre än dom flesta vet.

  Googla på Frankfurtskolan, Gramsci och Marcuse så ser du vilka som har format vårt fina socialistiska samhällsmodell med en stat som kontrollerar, lägger sig i, splittrar familjer och utrotar kulturen för att ersätta den med underhållning.

  Det spelar inte egentligen någon roll om vi röstar på Ohly eller Reinfeldt. I grunden står dom för samma sak. Ingenting har blivit bättre sedan vi fick en ny regering.

  Man talar fint om vård, skola och omsorg i sina vackra tal. I fjol gick kommunerna med 11 miljarder i vinst, samtidigt som 1 miljard drogs in för landets skolor som redan innan gick på knäna.

  SvaraRadera