onsdag 14 oktober 2009

Dagens Nyheter går med förlustAlltsedan 1970-talet har ett otal sparpaket införts på redaktionen. Dessförinnan gick bolaget alltid med vinst. Att det började gå med förlust berodde på att vinster plöjdes ned någon annanstans än i själva tidningen.

Nu är det omkring 96 miljoner som saknas och då ska det sparas genom att På Stan bakas in i den stora tidningen och genom att huvudtidningen blir mindre tjock liksom att söndagstidningarna bakas ihop.

Det blir väl bra för miljön. Mindre papper kommer att distribueras och färre träd att gå åt. Tidningar är en känslig bransch och drabbas alltid bland de första av annonsintäkternas nedgång, så det är inte så märkligt att DN nu går med förlust.

Och inte heller har tidningen fått några statliga bidrag i form av presstöd, som konkurrenten Svenska Dagbladet har. DN försökte få stöd i slutet på förra året, men fick avslag.

Tidningen uppfyllde visserligen kriteriet att ha mindre än 30 procents hushållstäckning, men presstödsnämnden ansåg att de hade ett så stort annonsövertag att de inte förtjänade stöd.

Dags att ansöka igen?1 kommentar:

  1. Jobbig tidning att läsa. För många lösa delar. Jag klarar mig utan. För mycket nyheter dygnet runt. Samma dessutom i varenda kanal.

    SvaraRadera