tisdag 13 september 2011

Vem har förskingrat våra licenspengar?

Och dessutom på Sveriges Radio, en känd radioprofil ska det vara, som inte ens vet ännu vad han är anklagad för. Men det lär vara flera hundratusen kronor det rör sig om, som är borta.

Profilen i fråga har polisanmälts och dessutom fått sparken. VD Mats Svegfors påpekar att de genast vidtog åtgärder och dessutom går ut och berättar för att vara transparenta. Jaha? Hur vore det om de istället höll reda lite bättre på våra pengar?

VD Mats Svegfors har en lön, som ligger på drygt två miljoner per år. Då borde han väl med den lönen kunna hålla Sveriges Radio fritt från medarbetare, som snor åt sig ännu mer.

PS. Denna kända radioprofil fick sparken. DS.

31.12.2012
Det var Vladislav Savic som fick sparken och som nu har dömts för denna förskingring av 326 000 kronor som gick till spelskulder. Ingen ordning längre på journalisterna? Han som var av det rätta virket och fick så mycket plats.

Men människor är inte rakt igenom alltid vad de ser ut som. Han har dömts till skyddstillsyn eftersom han var ostraffad tidigare. Och att få sparken kanske var straff nog? Plus att han måste betala tillbaka pengarna.

Han är fortfarande gift och har eget företag och bor i Stockholm, så det kanske ordnar sig? Han tjänade dock inte mycket under förra året. Kan man förstå. Han hade jobbat på Sveriges Radio i drygt 20 år när detta inträffade.

Stockholms tingsrätt domen kom 20 december i år B 4757-12. Grov förskingring och skyddstillsyn. Vladislav Savic ska undergå den vård eller den behandling som frivården bestämmer.4 kommentarer:

 1. Det verkar som om SR har hittat det i en internkontroll. Internkontrollen verkar ju i alla fall fungera på Sveriges Radio!

  SvaraRadera
 2. Cuben: Ja flera hundratusen borde ju märkas, även på Sveriges Radio?

  SvaraRadera
 3. Bilden i Metro ser inte ut som den utpekade. Det ser mer ut som en utlandskorre.

  http://www.metro.se/stockholm/reporter-sparkas-for-stold-fran-sr/EVHkin!fshF4GQtqWU9o/

  http://www.handelsklubben.se/www/live/master/historiclecture.aspx?treeid=236

  jämför bilderna

  SvaraRadera
 4. Tack Ann, att det ska vara så tabu att hänga ut fifflare, våltäcktsmän, och tung kriminellt belastade individer. Vi vet alla att många utav dessa är återfalls förbrytare och vare sig de får en dag i dagstidningarna eller ej så gör det varken till eller ifrån. Kanske får en person veta om det huserat en pedofil i huset så att man kan undersöka om ens barn senaste tids problem kan härledas dit. Vi vet ju att dagis inte alltid vill undersöka sådana saker (Malmö 2011-12). Tyvärr kan inte vården hjälpa så himla mycket, men ibland kan det rädda livet. De som åstadkommit allt detta sköts med silkeshandskar medans offret gärna får ett mittuppslag eller andra typer av bilder vare de vill eller ej!

  SvaraRadera