fredag 9 september 2011

En hemlös adlig Wachtmeister

Det finns 240 Wachmeister i Sverige, men bara en utan adress. Det är Carl Wachtmeister, som bor i Lund just nu och annars i Uppsala, men egentligen inte någonstans. Han är en äkta greve, släkt med adelsfamiljen, men han har försörjt sig själv sedan han var 15 år och varit uteliggare.

För att försörja sig har han en cykeltaxi, som han har tagit hit från Indien. I söndags blev den stulen. Cykeln var hela hans liv, hans arbete och hans hem. När den är borta kan han inte driva sitt lilla företag, som går ut på att köra kunder med cykeln.

Människor som läste om honom engagerade sig och en face-book-grupp har startats för honom.

En privatperson har nu hittat hans cykel vandaliserad. Den går knappast att använda längre. Dock finns det ljus i tunneln. En människa har erbjudit honom en annan cykel, fast av mindre modell. Han säger att han väl får tacka ja till den.

Varför hans adliga (och rika) släktingar inte kan hjälpa honom förtäljer inte historien. Men han själv har sagt att det inte är han som har tagit avstånd från dem, utan de från honom. Så kan det vara. Livsstilarna skiljer sig alldeles säkert för mycket åt. Trots hans företag. Olika falla ödets lotter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar