fredag 16 september 2011

Åk tåg gratis!

UPPDATERAD

Det går i Skåne sedan en tågvärd höll på att bli avslängd av en passagerare, som inte hade biljett.

Det var ett par, som visade sig inte ha köpt det de skulle och mannen blev så förbenad över detta, att han lyckades öppna en dörr på tåget och försökte slänga av den kvinnliga tågvärden. Tåget höll omkring 70 km/timmen vid tillfället.

Tack och lov så lyckades han inte få ut tågvärden genom den öppna dörren, men följden blir alltså att facket inför skyddsstopp, så inga biljetter kollas. Inte är det väl rätt metod? Det verkar vara rena vilda västern, fast utan sheriff.

Det hela hände på DSB First och där kommer förmodligen tågen att översvämmas av gratispassagerare nu. Paret försvann och har inte hittats.

PS. DSB First har ekonomiska problem och verksamheten kommer att tas över av Veolia Transport i december i år. DS.

13:11: En man i 20-årsåldern från Bromölla är anhållen från brottet. Han nekar. Han är känd sedan tidigare av polisen.

7 kommentarer:

 1. Mannen är dock gripen nu.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Nä var då? Det finns inga uppgifter om det.

  SvaraRadera
 3. Skulle tro att den anonyme har halkat in på en gammal nyhet om Pågatåget. Där en berusad man greps i augusti... annars får du anonyme återkomma. Inte lätt att hålla isär alla bråk...

  SvaraRadera
 4. Här är en annan artikel på ämnet som bevisar att även om man inte kunnat lösa biljett och hoppas på att det går att lösa på tåget (vilket man kunnat tidigare) så får man 800 kronor i böter men är det ett gäng killar så tar värdarna inte konflikten utan de slipper böter. Så resenärer som gjort ett misstag får betala böter och vi andra som sköter oss samt via skatter får betala för snorungarnas biljetter...
  Vilka sätter ribban och reglerna i dagens samhälle? Och folk undrar varför SD går framåt. De är de enda som inser att landet har problem med kriminalitet. Detta borde vara en fråga för ALLA partier oavsett vilken ursprung förövaren har.
  Glömde länka till artikel som beskriver att ovanstående är korrekt:
  http://hd.se/skane/2011/09/12/krankningar-tagvardarnas-vardag/

  SvaraRadera
 5. Catarina: Det verkar som om de skulle behöva något liknande som i T-banan eller på bussar i Sthlm, att man löser biljett innan, men att ett gäng kontrollanter kommer ombord och kollar. Det måste gå att lösa tekniskt på något annat sätt... än att enskilda tågvärdar ska vara utsatta för spott och spe.

  SvaraRadera
 6. Intressant med folk som diskuterar saker de inte verkar veta så mycket om (som i detta inlägget och kommentarerna till det tidigare).
  Jag pendlar själv på Öresundstågen och far även då och då över till Köpenhamn och har personligen sett ur tågvärdar slängt av just en grupp killar (med fjuniga mustascher) för att killarna inte haft biljett. Det är inte alla tågvärdar som undviker konflikten (även om jag inser att de har ett stundtals knepigt jobb).
  Dessutom ”översvämmades” inte tågen av ”gratisåkare” i går. Det fanns faktiskt folk från ett vaktbolag som gjorde stickprovskontroller av biljetter och jag tror inte det var många som utnyttjade situationen för att åka gratis.

  SvaraRadera
 7. Jah: Kul med någon som verkligen vet vad det handlar om... så klart att tågen inte skulle översvämmas av gratisåkare. Vi svenskar är ett hederligt folk! ;)

  SvaraRadera