tisdag 13 september 2011

Offret Ola Lindholm

Han är som vår älskade Kristus, förtalad och förrådd, men han ställde sig ändå inte upp till sitt eget försvar. Sydsvenskan har en fin betraktelse över detta i dag.

Och i Aftonbladet kan man som plus-kund läsa om hur många kändisar, som har varit i en liknande situation. Hur de orkade tack var kokainet. Stackars människor!

De knarkade för att det var "coolt" och "alla gjorde det", för att de "glömde all skit", för att "skälla ut alla", om man ska tro inledningen av artikeln. Sexton kända svenskar träder fram.

Och engelska fotbollsspelare har stängts av när de har knarkat, men klubbarna har mörkat vad som hänt. Stackars fotbollsspelare, som har så hårda liv, att de måste knarka för att orka.

Javisst finns det en gräddfil här i samhället. En där kändisar och andra har så "hårda" liv, att de måste droga sig med icke lagliga droger. Och sedan när de blir påkomna gör de i värsta fall som Ola Lindholm, som inte vågade berätta, utan han själv är oskyldig och har ett "privatliv". Tänka sig. Det har inte vanliga bovar.

Dubbelmoral och märkligt om ni frågar mig. Vi har de lagar vi har och de gäller för alla. Ett rättssamhälle bygger på att det är likhet inför lagen.

4 kommentarer:

 1. Hej Ann Helena!
  Du har rätt i att lagen skall gälla lika för alla men för vissa kändisar finns en offentlig skampåle som en vanlig svensson aldrig behöver bry sig om. Lindholm blev av med jobbet för något som i domstolen bara ledde till ett ringa bötesstraff. Jag har betalat högre böter för fortkörning utan att detta har medfört några svårigheter för mig i andra sammanhang. Eftersom jag dessutom är en vanlig bonnläpp som inte har något känt namn så bryr sig inte tidningarna men en sådan som Lindholm får offentligt skamstraff. Rättvist?

  SvaraRadera
 2. Hej vanliga bonnläppen: Det är ett pris man får betala som kändis och det vet de dessutom, men att som Ola har gjort älta detta både i TV och i radio och skylla på medierna, är inte så klokt.

  Fortkörning hade inte lett till att han blivit av med jobbet heller. Och SVT har sagt att han är välkommen tillbaka. Se på Plura som har åkt dit för samma sak, men han står där i TV och lagar mat. Det rinner av rätt fort sånt där, går att vända till något helt nytt du vet. Inte så synd om Ola, han har själv fixat till detta.

  SvaraRadera
 3. Och ändå är fortkörning något som utsätter andra människor för fara. Ett värre brott om du frågar mig, fast väldigt, väldigt vanligt. Har Lindholm utsatt andra människor för fara?

  SvaraRadera
 4. lilla grisen: Ja självklart genom att ta kokain...

  SvaraRadera