måndag 5 september 2011

Varför dog Sami?

Den man som dödade sin sjuårige son (mamman kallade honom Sammy i dödsannonsen) på Älvans väg i Umeå ska snart upp i rätten. Han tycker att sonen har det bättre nu. Här namnpublicerades mördaren och berättelsen om familjen djupnade.

Som alltid så framstår ändå hela historien, som overkligt mardrömslik. Varför bröt inte mamman med pappan? Under tio års tid levde de i ett misshandlande förhållande, fast hon försökte att göra sig fri.

Varför träffades de överhuvudtaget? I Turkiet dessutom? Han kom från Iran och flydde till Sverige. Hon var 19 år yngre. En trofé för den gamle mannen, som ville ha en fru? De gifte sig en månad efter att de träffades på Cypern. Vad visste hon om Sverige? Vad visste hon om mannen? De är båda kurder.

Namnpubliceringen är det som har diskuterats mest. Skulle man ha publicerat pappans namn? Varför inte? Han är häktad och ska rannsakas för mord.

Han själv nekar till mord, men erkänner vållande. Han menade inte att döda sin son. Han stack sin son med kniv sjutton gånger. Rättegången ska inledas den 13 september. Pappan har genomgått liten sinnesundersökning.

Här är domen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar