torsdag 1 september 2011

Khadaffi fick inte fly

UPPDATERAT

Det skriver den algeriska tidningen El-Watan. Khadaffi har flera gånger försökt per telefon att få tag i Algeriets president, men denne har inte velat prata med diktatorn.

Algeriet vill inte blanda sig i de inre förhållandena i grannlandet sägs det. Delar av diktatorns familj befinner sig redan i Algeriet. Hans fru, dotter och två söner har redan flytt till Algeriet.

Här kan ni se bilder från diktatorns glansdagar och särskilt av hans dotter Aisha, som levde ett fritt och lyxigt liv, innan hon gifte sig med en kusin till Khadaffi och drog sig tillbaka bakom slöjan.

Det var Aisha som flydde till Algeriet och födde en dotter där bara timmar efter att hon hade kommit dit.

Enligt senaste uppgifter så befinner sig Khadaffi i Bani Walid, en stad sydost om Tripoli. Khadaffi har hämtat många i sin säkerhetspersonal från Warfallastammen, som behärskar området. Han har också placerat Warfallaledare i sina "revolutionskommittéer".

Khadaffi har nu skickat ett uttalande, där han uppmanar att låta Libyen brinna. Det påminner om en annan känd diktator, som ville låta Tyskland brinna, som ville straffa folket för att de inte kunde vinna kriget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar