måndag 26 september 2011

Stackars Petzäll

Så ung och så fördärvad. Varför måste han dränka sig i sprit och tabletter? Så att han nästan dör? Värre än Marilyn Monroe. Hon missbrukade inte så våldsamt i den åldern. Han är 23 år.

Men nu ska han ägna sig åt att bekämpa detta på heltid, verkar det som. I riksdagen. Och strunta i partipolitiken. Borde han inte ha utbildat sig till socialarbetare istället? Ägnat sig åt att ta hand om offren för droger på så vis?

Han är uppenbarligen drabbad av sjukdomen alkoholism, när han inte tål att dricka utan håller på att dö och måste bli behandlad på intensiven. Ja, det är synd om människorna, sa redan Strindberg.

Men hur kan det komma sig att han inte kan låta bli att blanda tabletter och sprit? Jag är genuint intresserad, för jag har aldrig begripit det där. Och ännu obegripligare blir det med någon så ung.

Och varför måste han bli politisk vilde då? Många frågor, få svar.

Om vi kör den vanliga psykologisvängen, så verkar han vara totalt i händerna på något annat än sig själv. Han rycks hit och dit av något, som man förr i tiden skulle kalla besatthet, numera kanske bipolär sjukdom.

Hur ska han kunna hjälpa andra på riksdagsnivå, om han själv är offer för sjukdom? William Petzäll är sd-ledamot i riksdagen. Glömde nog att säga det.

PS. Det intressanta här är att sjukdom och denna tjusighet som riksdagsman förenas i en och samma människa. Hierarkiskt sett så befinner sig Petzäll hos eliten, med en betalning därefter. Men rent mänskligt är han redan ett vrak. Och detta måste han naturligtvis försöka åtgärda. Att då som sd tydligen har försökt, få honom att sluta i riksdagen, är att ta ifrån honom denna hierakiska storhet och lämna honom vind för våg med sin eländiga sjukdom. Nä, så ska man inte göra. Platta till riksdagen, visa den likadan, som resten av det förtryckta folket, med problem och inre förfall, ofta jämsides med en blank och vacker ekonomisk yta. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar