tisdag 6 september 2011

Soldater vill vara bra pappor

Soldater i Afghanistan har stött Fathers 4 Justice, därför att de vill uppmärksamma premiärminister James Cameron på den situation de är i när de är borta från familjen. Tryck på de blågröna bokstäverna ovan och titta på soldaterna.

Deras frånvaro kan orsaka skilsmässor och detta innebär att de ofta inte tas på allvar som pappor. Allt handlar bara om mammorna och barnen.

Alldeles nyss diskuterades detta på Sky News, där man kunde förstå papporna. Dock riskerar soldaterna att få reprimander från sina överordnade. De protesterade i full utrustning på uppdrag.

Fathers 4 Justice har funnits i tio år i England och den 24-25 september kommer de att hungerstrejka utanför Buckingham Palace. Organisationen tycker att premiärministern inte lyssnar på papporna. Han använde istället Father´s Day (som inföll den 19 juni i år i England) för att attackera papporna.

Grundaren Matt O´Connor tycker att alla möjligheter att föra pappornas talan är uttömda genom de vanliga politiska kanalerna. Det som återstår är hungerstrejk och andra kampanjer, som blir uppmärksammade i medier.

Han vill att pappor och farföräldrar ska ha lagstadgad rätt att träffa sina barn och barnbarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar