fredag 2 september 2011

Johanna Gurgu blev 17 år

Hon mördades av Andreas Johansson, 37 och han är nu dömd till 17 års fängelse, inte bara för mordet, utan också för våldtäkt på minderårig.

Johanna Gurgu följde tyvärr med honom hem, för att, som han sade, se på bilder. Det blev inte så. Istället ströp han henne. Tingsrätten dömde honom till 16 års fängelse. I dag har hovrätten dömt honom till 17 års fängelse. Han döms också att betala skadestånd till den mördades familj och till flickan han våldtog.

Johanna Gurgu drömde om en fotomodellkarriär och mannen lurade henne att han skulle hjälpa henne. Hennes mamma kollade upp honom så gott det gick. Men om jag hade varit mamman hade jag inte skickat henne själv till honom. Johanna smet själv iväg första gången, men sedan skulle bilderna tas om och mamman träffade honom. Hon anade oråd, men följde inte med.

Hon hade blivit lovad att Johanna skulle ha en kompis med sig, men det hade hon inte. Johannas mamma ringde polisen i Karlshamn för att få hjälp, men de kunde inte hjälpa henne. När hon till slut ringde och anmälde sin dotter försvunnen var hon redan död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar