tisdag 13 september 2011

De ska begäras häktade

De fyra män, som anhölls i helgen för förberedelse till terrorbrott ska begäras häktade, för förberedelse till mord. Det är den nya vinklingen från åklagaren.

Mord på vem eller vilka är förstås frågeställningen. Vad har de förberett? De försökte hyra en bil, men misslyckades för att de inte hade svenska körkort. Bara den lilla detaljen säger en del om dem och deras liv ingående i en enklav, men uppenbarligen inte i ett svenskt kulturellt sammanhang.

Två mammor är intervjuade i dag i kvällstidningarna. De är så samstämmiga att de låter som samma kvinna. Deras söner kan inte ha gjort det här. Inte i det svenska samhället, som har varit så vänligt mot dem.

I konsthallen, som utrymdes, fanns människor på fest från olika delar av världen. Var det de, som skulle mördas? De som deltog i Göteborgs internationella konstbiennal? Eller är det Lars Vilks nu igen? För han skulle någon gång bege sig dit.

I morgon kommer häktningsförhandlingen att ske. Möjligen får vi veta mer efter den om de fyra männen och deras planer. Också försvarsadvokaterna klagar på bristen på information.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar