söndag 4 september 2011

Varför dejta Ernst Billgren?

UPPDATERAT
Denne konstnär, som har setts på stan med gråtande ny flickvän. Varför bry sig om honom? Men det gör Julia Hellberg, 25 år yngre än konstnären.

Han skiljer sig inte utan bor kvar på samma adress som hustrun Helene Billgren och där bor också sonen Sigfrid 21 år. Nog skulle Julia passa bättre som flickvän till sonen, än till pappan?

Och varför sitter hon och gråter offentligt? Har hennes nya pappa varit elak mot henne, dominerande, kontrollerande? Jag bekymrar mig verkligen om hennes framtid. Dock bor hon själv ensam i en egen lya, inte inneboende hos de andra.

1 mars 2012
Numera bor de båda dock tillsammans: Julia och Ernst således och skilsmässopappren är inlämnade och ingen betänketid behövs, enligt det gifta paret. Julia är 28 år och Ernst är 54.

Hur många barn ska de ha? Ernst har tre sedan tidigare. Andrea 34, Elsa 26 och Sigfrid eller Sigge 22 år nu då i år. Helene Billgren bor tillsammans med sonen på Östermalm. Ernst har bytt upp sig 31 år. Vilket kap! Julia är yngre än hans äldsta dotter. Blir det inte lite underligt i längden?
21.12.2013
Ovanstående inlägg kom upp bland de tio mest lästa nu i veckan på min blogg. Jag begrep ingenting tills sambon uppmärksammade mig på att Konsums/Coops medlemmar fick sig till livs en intervju med konstnären i bladet de får. Magda Gad har gjort intervjun. Där fick man veta att han bor i en våning i Vasastan med alla rum tapetserade i olika färger: hallen är röd, vardagsrummet grönt, gardinerna rosa och i köket har han målat dit kastruller på spegelglaset vid diskbänken. Så det ser ut som om det alltid finns disk framme. 

Sambon Julia Hellberg har numera hunnit bli 30 år och han själv 56 står det i tidningen. Han är en riktig lyxlirare för han har flera lägenheter i Stockholm. Han är skriven på Södermalmstorg på Söder. Bara han bor där enligt mantalsskrivningen och dessutom bor han i Thailand halva året. Frukosten äter han alltid ute. Han gillar stark mat. I den lägenhet, där intervjun äger rum bor bara Julia Hellberg enligt mantalsskrivningen, men ändå är de sammanboende enligt intervjun. Kanske de bebor varsin lägenhet numera?

Han är alltid lockad av självständighet, för vi är gruppvarelser och vi är beroende av tiden och kulturen vi lever i, säger han. Det hela blir robotiserat, en automatik som man går runt och förvaltar och då blir det ingen mening med att gå upp på morgonen. Rädd för döden är han inte för han har aldrig provat på den. Han vet ingenting om den och har ingen bild av den. Själv är han inte intresserad av tyckande utan vill veta hur det fungerar. 

Han skulle ju kunna få en nära-döden-upplevelse då kanske? Någon gång i sitt liv. Undrar hur han skulle hantera det? I konsten. Gul lök har han alltid hemma för det motverkar dålig cellbildning och cancer. Han har inga besticksknivar hemma, bara gafflar och skedar för så äter man i Thailand. Eller också är förklaringen att han har flera hem i stan. Vem vet?
18.4.2015
Här är fortsättningen på denna livshistoria. Han byter namn till Wilhelm von Kröckert eller har alltid hetat detta?
18.6.2019
 Livet går vidare längre än så. Det senaste är att han och ex-frun gör en SVT-såpa för våra skattepengar. Ska sändas våren 2020. 


2 kommentarer:

  1. Ernst Billgren lär ha varit ihop med Carina Rydberg för X år sedan, så hustru Helene är väl van.
    Själv kunde jag, när jag var i 20-årsåldern, absolut inte tänka mig att ha ihop det med en karl i min pappas ålder. Tvi vale.

    SvaraRadera
  2. Anna: Ja Ernst sade i nån bok att hon var lesbisk och hon kontrade med att han var impotent, för så där ett decennium sedan... gäsp

    Märkligt det där med pappafigurer. Min pappa gifte sig med en kvinna som var 22 år yngre, fast det var när vi barn var stora... och bra för honom, för hon räddade honom från att dö i 50-årsåldern av alkohol... så kan det gå. Han levde tills han var 87.

    SvaraRadera