måndag 19 september 2011

Åh härliga måndag!

Allt är underbart, livet går i sina härliga kringelikrokar och allt är gott. Vi har åkt tåg genom hela Sverige och inte blivit försenade en enda gång. Och ingen av oss blev avkastad, för vi hade biljetter!

Vi i familjen har blivit mycket rikare den senaste veckan, någon miljon så där och livet leker. Allt är gott. Ingenting stör oss. Och där vi bor är det varmare än i resten av Sverige hela tiden. Plus att sommaren har varit torrare än på de flesta ställen.

Ingen av oss har gått på de senaste nigeriabreven eller swedbankslurendrejeriet. Vi är smarta och intelligenta i vår familj. Så roligt.

Vi befinner oss helt enkelt på topp! Var avundsjuka. Jag unnar er verkligen det! Var riktigt fula och grå nu i era ansikten. Må illa! Hata era liv. Riktigt ordentligt.

Men vet och inse att var och en av oss kan ha det som i min familj. Det gäller bara att ha föreställningen om detta och se verkligheten som den är. Det går att vända på sekunden och se det goda och fina i livet. Likväl som den onda och elaka.

Men hata på ni bara, sprid skit i världen. Den kommer att kollapsa till slut framför era ögon. Och ni kommer aldrig att begripa att det var ni själva som ordnade det så.

Det går lika bra att se det ljusa som det mörka. Den förmågan har vi fått. Ha en riktigt bra dag nu! Eller en trist där allt går fel. Valet är ditt. Enbart ditt!

2 kommentarer:

  1. Det är sant att man väljer sitt liv. Och måndagar brukar vara bra i allmänhet... Är det sant med miljonen? Grattis i så fall! Kanske min tur nästa måndag..:-D

    SvaraRadera
  2. Monica: Så bra att du är på samma linje.. jajamensan det är sant med miljonen, äntligen trillade den in... vi är fyra i familjen, så vi delar. Och yngsta barnet kan förmodligen äntligen flytta hemifrån... :)

    SvaraRadera