måndag 19 september 2011

Breivik i fyra nya veckors isolering

Anders Behring Breivik omhäktades i dag i slutna förhandlingar och ska sitta fyra nya veckor utan kontakt med omvärlden. Han är häktad i sammanlagt åtta nya veckor.

Ibland önskar jag att vi kunde ha gamla tiders system kvar. Ett murat hål i marken och där fick dom sitta tills dom dog.

Jag känner mig på ett sådant hämnande humör i dag. Någon som har några invändningar? Nä, det har ni väl inte. En massmördare förtjänar ett exceptionellt straff. Självklart är det så.

Denne man, som hade till upgift att göra något riktigt gott för världen (vattuman), har misslyckats kapitalt med sin uppgift. Förvara honom hela hans liv i slutet rum, så kan han sona något av den förfärliga karma han har åstadkommit.

2 kommentarer:

  1. Ett hål i marken säger Du? Tja, det var vad jag själv kände men vilken karma ger det? Det är klart att han skall åtalas och dömas men i ett civiliserat samhälle kan man visa att man är bättre än Breivik. Nu är det ju normännens sak att döma men jag menar att han skall behandlas mänskligt, även då han straffas. Inte för att han "förtjänar" en mänsklig behandling utan därför att de som dömer honom inte förtjänar att låta sig förvridas av hat och hämndlystnad. Den skada som vållas av en sådan som Breivik är inte självklart begränsad till själva dödandet utan skadan kan förvärras av de giftiga tankar som kan gripa vem som helst efter ett sådant avskyvärt dåd.

    SvaraRadera
  2. Anonym: Du får skilja på vad människor känner och vad som blir resultatet av det. Rimligtvis så döms han inte efter känslor, utan efter lagar och bestämmelser. Men ett ordentligt straff vore väl bra. Och det kommer han säkerligen att få. Är glad att jag själv slipper döma.

    SvaraRadera