onsdag 1 september 2010

Julian Assange misstänks åter för våldtäkt

Överåklagare Marianne Ny ska fortsätta utredningen om Assange och våldtäkten.

Ett varv till ska alltså dras i denna historia. Vi får inte veta ett enda dugg mer av detaljerna, för att utredningen ska få fortsätta i lugn och ro.

Men det handlar om en överåklagare, som har utvecklat detta med sexuella brott i nära relationer. Och det gäller att göra rätt från början har hon sagt tidigare. Att dokumentera skador och brottsoffrets status.

I det här fallet är allt länge sedan det hände. Flera veckor. Och de rättsliga turerna har redan varit för många.

Det är åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Göteborg, som fortsätter denna utredning med Marianne Ny i spetsen.

Det ska ha förekommit sexuellt ofredande och sexuellt tvång enligt åklagarmyndigheten. Det blir svårare att lyckas om tidiga fel har begåtts har Marianne Ny sagt tidigare. Hur många fel det finns i det här fallet vet vi dock inte.

Helt klart är att Marianne Ny vill lyckas i sådana här mål. Samtidigt ska hon vara opartisk förundersökningsledare. Att sitta på två stolar är aldrig bra.

PS. Ingen vet om Julian Assange är kvar i Sverige. Kanske skulle han ha anhållits och häktats? Tänk om han har flytt landet. Marianne Ny verkar inte vara på alerten. DS

22 kommentarer:

 1. Vilka j-vla clowner till åklagare.

  SvaraRadera
 2. skandal utan like, sv har tappat allt trivardighet o aven utlandet nu ser den forfall o degradering i full blom. skamligt

  Det betysder att sv rattsystem inte bara havererad utan blev bråtslig syndikat som gjor vad den vil

  SvaraRadera
 3. hoppas inte deras söner anklagas nån gång. Lås in dom på stubben! Eller..? Vad hände med oskuldspresumtionen? Oh bortom allt rimligt tvivel?

  Bortom allt rimligt tvivel bör åklageriet byta jobb.

  K

  SvaraRadera
 4. "Marianne Ny ska själv vara förundersökningsledare, men får hjälp av vice chefsåklagare Erika Lejnefors vid Väster åklagarkammare i Stockholm."

  Idel kvinnliga åklagare... Detta är ju absurt hur de åtalar, drar tillbaka, åtalar... Men bra att det belyses hur rättsosäkert det är när det gäller våldtäktsanklagelser. Hur ska männen våga ha sex om de efteråt blir anklagade för våldtäkt, oavsett hur mycket kvinnorna har sökt upp dem? Detta ger obehagskänslor, minst sagt.

  SvaraRadera
 5. Men Herregud! Hur många galna kvinnor finns det egentligen inom "rätt"systemet? Ännu en Hilda?Båda de anklagande kvinnorna har ju enligt egen utsago uppgett att samlagen var frivilliga. Men OK, vi tar det väl ett varv till, åklagarmyndigheten har tydligen outsinliga resurser.

  Angående spruckna kondomer: Det är inte ett okänt fenomen att egoistiska kvinnor som är oense med sin partner rörande barnalstrande ibland saboterar kondomen eller struntar i att ta sina p-piller. Samma borde väl gälla även i sådana fall?

  SvaraRadera
 6. det galler inte bara viss typ av rattspraksis utan det bevisar den hela bilde av havererade rattsystem i sv.

  det ar icke acceptabel, primitiv, okunnig, felaktig och farlig - detta ar bevis pa att sc ar laglos land pa handerna hos okunniga primitiva okopabla undermattor - ty hela juridisk utb syst måste synas och antagnings kvalite granskas

  SvaraRadera
 7. Detta är helt absurt! Dessutom, finns det inga manliga åklagare i Sverige?
  Nu är det dags att installera live-sändande kameror på alla män så att genuscertifierade kvinnliga åklagare ken ge ett "go" eller "no go" innan en man inleder en sexuell relation med en kvinna.

  SvaraRadera
 8. Det är ju märkligt att ny information har tillkommit helt plötsligt efter nästan två veckor!
  Jag kan nu inte se att det finns någon möjlighet att backa åtalet igen eller att detta inte tas upp i Tingsrätten.
  Det måste helt enkelt ske efter alla dessa turer hit och dit!

  SvaraRadera
 9. Ska alla svenska män drabbas av att Borgström själv är impotent?

  SvaraRadera
 10. Någon ny information ska inte ha tillkommit. Detta nya beslut är tydligen beslutat på den information de hade innan, vilket gör hela situationen väldigt märklig.

  Från Svenska Dagbladet:

  (Pia Engström Lindgren) Hon känner inte till att något nytt ska ha tillkommit som grund för att återuppta förundersökningen.

  SvaraRadera
 11. Jösses då kommentarsfältet gick i taket... medan jag var borta och handlade målarfärg. Ja det luktar prestige om detta fall. En riktig skalp för åklagarna att hämta hem.

  SvaraRadera
 12. "En riktig skalp för åklagarna att hämta hem."

  Lejnefors som ska hjälpa Marianne Ny att utreda Assange är väl också med och utreder det prestigeladdade barnläkarfallet som fortfarande är under utredning? Man får väl hoppas att denna utredning går lite fortare.

  Lejnefors om barnläkaren:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=2689899

  SvaraRadera
 13. Det vore onekligen intressant (?) om saboterad kondom (helt oavsett om så är fallet här) implicerar våldtäkt. Detta skulle öppna för fall där mannen skulle bli pappa mot sin vilja, det finns ju faktiskt fall då så skett precis på det sättet. Undrar vad som händer om den blivit saboterad av tredje part, dubbelvåldtäkt?

  SvaraRadera
 14. Det skulle onekligen vara bra att man kan bli dömd för att förstöra kondomer med flit om det går att bevisa att det är medvetet.

  /Kurt

  SvaraRadera
 15. För en kille finns rimligen inget intresse att kondomen går sönder, eftersom abort är en möjlighet? Har jag missat något relevant?

  SvaraRadera
 16. Uppenbarligen är ett rättssystem, som kan hoppa från inte något brott alls möjligen ofredande till misstankar om våldtäkt något, som inte riktigt inger förtroende hos medborgarna.

  SvaraRadera
 17. Åklagare, är det de som inte kunde bli advokater?

  Den åklagare som bestämt sig för att den kvinnliga läkaren på Astrid Lindgren mördade en liten flicka med en spruta, håller fortfarande, efter snart två! år, på att "samla bevis".
  Läkaren kan sedan häktningen hösten 2008 av naturliga skäl inte jobba.
  Det verkar inte vara någon brådska nu, men det var djäkligt bråttom när polisen rusade in på hennes arbetsplats o hämtade henne inför alla hennes kollegor o patienter.

  I en artikel i SVD stod i en bisats att ett tiotal släktingar befann sig ensamma i rummet med flickan o sprutan. Att det också skulle kunna vara en möjlighet att skadeståndssugna föräldrar/släkt hade ett finger med i spelet har aldrig antytts. Vore det orimligare än att en läkare riskerade hela sin karriär o anseende för att ta livet av en döende babis som hon inte hade någon relation till?

  Inte för att det behöver vara så men Perry Mason brukade alltid kolla alla som haft möjlighet o anledning att begå brottet, inte fixera sig vid bara en misstänkt.
  //Pops

  SvaraRadera
 18. Pops: Visst är fru Justitia blind bakom sin ögonbindel? Jag såg överåklagaren själv i en videointervju och hon gillar läget. Hon har all makt på sin sida och det tänker hon demonstrera. Hur lång tid det här kommer att ta? Nä det visste hon förstås inte. Mr A kan kallas till hur långa förhör när som helst och tvingas att stå till svenska åklagares förfogande. Eller hur ska man nu tolka det som sker? Dra ut på tiden kommer det absolut att göra. Åklagarämbetet och kvinnorna har fått sig en törn. Nu ska här utredas grundligt.

  SvaraRadera
 19. Jodå. Han är i Sverige. Såg honom i Stockholm alldeles nyss. Han ser inte speciellt flyktbenägen ut dock.

  SvaraRadera
 20. Kommer ni ihåg Tito Beltran? Hur ett gäng kvinnor hade get sig fan på att fälla honom? T.o.m kvinnan som inte längre jobbade men utgav sig för att vara åklagare när hon förhörde personer?

  SvaraRadera
 21. Jeg forstår virkeligt ikke at Sverige godtager den form for moral hazard at man blot helt frit og uansvarligt kan beskylde en hvilken som helst mand for voldtægt.

  Kvinder er ikke ”Too Big to Fail”!

  Falske anklager som vi har set en del af i DK bør naturligvis straffes.

  SvaraRadera
 22. man kan inte få uppehålls tillstånd om man begått ett brott.

  SvaraRadera