torsdag 16 september 2010

Hammarby Sjöstad där brotten är legio

Det tror man kanske inte, men där stjäls allt som går att stjäla. Det har blivit någon slags sport att slå till mot "rikemansstadsdelen" Hammarby Sjöstad. En av mina söner flyttade dit och fick förstås cykeln stulen första natten.

De åker säkert runt med lastbil och stjäl. Det är min uppfattning om saken. Lägenheten han bodde i kostade kring 12 000 i månaden i hyra. De delade tre stycken på den lägenheten.

Nu har centerpolitikern Fredrick Federley blivit nedslagen och rånad där. Han verkade väl vara ett lagom offer för fyra gärningsmän. Fegisar! Han ligger på sjukhus med brutet näsben och hjärnskakning. Han minns inte mycket från överfallet, men det finns vittnen och de vet att de fyra kom med färjan från Söder.

Så dumt att slå ned en centerpartist för nu är de på förstasidorna i alla tidningar och i radio och TV. Och Säpo kopplas in eftersom han är politiker. Jag hoppas att de får fast brottslingarna.

8 kommentarer:

 1. Känns tråkigt att säga, men det kanske är det enda sättet för en politiker att vakna och inse att våldsbrottligheten är en hot mot stabiliteten i samhället. Sverige har ju de facto Europas högsta brottslighet (gå till affes.wordpress.com om ni vill ha källor och tabeller) men det vill inte politikerna vidkännas utan fortsätter att låtsas som om SVerige är en sörgårdsidyll. Möjligen om de själva drabbas kan de inse hur folk har det som bor i områden där våldet alltid hänger över en som en del i ens vardag.

  SvaraRadera
 2. Cavatus: Fast jag tror nog mer på Brå än vad jag tror på en statistik där man som Affe slår ut siffrorna på invånarantalet 100 000 även i kommuner där det inte finns så många invånare.

  Helt klart är dock detta: Personer vars familj har försörjt sig genom socialbidrag hade 2001 6,1 gånger större risk att begå brott än de som inte haft det. Personer med endast förgymnasial utbildning har 5,7 gånger större risk att begå brott än de som har en eftergymnasial utbildning på 3 år eller mer.

  Och här finns mer statistik:

  http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/

  SvaraRadera
 3. Nej, det trodde man inte. Men vore man tjuv skulle man nog häcka bland dom rika för att få något innanför västen. Det får väl bli som i Californien där dom rika bor bakom galler och har dataövervakning. Synd om Federley. Det gör mycket ont att skada sig i ansiktet. Hjärnskakning är inte heller att leka med. Federley har en dryg framtoning men för det ska man inte bli misshandlad.

  SvaraRadera
 4. Grejen är att vi har olika status i detta landet. Federley må sitta i regeringen, men när SD-partiarbetaren David von Arnold blev insläpad i sin lägenhet i Malmö och knivskuren i ansiktet med ett hakkors i pannan av två maskerade män samt blev bestulen på dator och pengar och fick ytterdörren nedklottrad med politiska invektiv, så slogs det inte alls upp lika stort.

  Federleys överfall var ju dock "bara" ett vanligt rån, något som vi har tusentals av, inte ett överfall av politisk natur som Arnolds, på samma nivå som morden på Palme och Lind.

  Medias nyhetsrapportering är inte i jämvikt.

  SvaraRadera
 5. Parnassen: Men vem behöver bli tjuv? Egentligen? Lika lite som mördare. De fyra ynglingarna hade kanske tur den här gången. De slapp bli mördare. Svår hjärnskakning och de sparkade på honom när han låg ned. En privatperson ingrep annars hade det kanske blivit ännu värre.

  SvaraRadera
 6. Cavatus: Offer som offer. Att gradera dem är inte så snyggt. Vi vet väl inte riktigt ännu om inte också Federley kanske var ett politiskt offer. Han är ju ett rätt välkänt ansikte. Och har suttit som riksdagsman för centern senaste perioden.

  SvaraRadera
 7. Nej det är inte snyggt att gradera offer, men det är ju precis det som Reinfeldt gjorde när han relativiserade våldet mot David von Arnold och sa att "Jag vill gärna påpeka att folk med invandringskritiska åsikter inte ska bli förvånade om sådant händer", eller nåt i den stilen. Är det inte förfärligt? Jag tål honom inte efter det och det finns INGA bortförklaringar.

  SvaraRadera
 8. Cavatus: Ja det är det där med grandet och bjälken du vet... ha en bra dag!

  SvaraRadera