lördag 18 september 2010

Fredrick Federley rånades inte

Han hade tusen kronor i fickan, men de kontanterna tog inte de fyra män, som slog ned honom utanför hans bostad. Däremot tog de id-kort och kreditkort, som de kastade längre bort.

För centerpartisten Fredrick Federley är det helt uppenbart att de var ute efter honom som person och att de visste vem han var. De sade saker till honom, men hans närminne är inte vad det har varit så han minns inte riktigt.

Helst skulle han ha velat vara med i valspurten, men både partiet och Säpo har avrått honom från detta. Han skyddas dygnet runt av livvakter.

Det var för tre dagar sedan som Fredrick Federley överfölls vid 18-tiden vid sin bostad i Hammarby Sjöstad.

En privatperson ingrep annars hade han fått ta emot ännu fler sparkar när han låg ned. Han fick näsan knäckt och svår hjärnskakning. Hans mamma Birgitta är inte förvånad. Hon har väntat på det här.

Hotbilden mot honom har varit stark och han har hånats för att han åkte så mycket taxi. Skattebetalarnas pengar. Att åka taxi var nog billigare än att låta Säpo övervaka honom dygnet runt. En smygtagen bild av hans port, där han bor gjorde det lätt för de fyra gärningsmännen att hitta honom.

Han har tidigare blivit överfallen av högextremister och också sedan dess hånats på nätet för sina taxiresor och för sin sexuella läggning.

Gärningsmännen kom med färjan från Södermalm enligt vittnesuppgifter. Polisen har ännu inga misstänkta.

2 kommentarer:

  1. Stacksr kille! Nu blir han dyrare i drfit. Men C klarar sig nog utan honom. Snart är valet över.

    SvaraRadera
  2. Parnassen: Så skönt det ska bli i morgon kväll! Äntligen slut på skitsnacket.

    SvaraRadera