måndag 6 september 2010

Och Ohly gick på pumpen

Han ångrar att han sade att mammor som vill fortsätta amma kan ta till bröstpumpen, när de ska jobba. Pappan ska vara hemma för att dela lika på föräldraledigheten. Det är vad vänsterpartiet vill.

Den sortens hårdföra politik med brösttoner gillar inte väljarna. Omkring 80 procent tyckte det var dumt sagt. Bara kring tio procent håller med Ohly om att mamman kan pumpa ur brösten för att det ska bli rättvist.

Himla snärjigt för en mamma att pumpa ur. Ska hon skicka mjölken med bud då från jobbet? Det blir lätt mjölkstockning av sånt. Inte kul har haft det själv. Gör väldigt ont. I värsta fall måste mamman till sjukhus. För det blir infektion i brösten.

Till och med Mona Sahlin tyckte han kunde ha sagt något annat. Inte så smart. Så efter kritik från s-ledaren vill han helt enkelt ta tillbaka sitt uttalande.

5 kommentarer:

 1. Och vad tycker DU ska göras för att öka jämställdheten i landet?

  SvaraRadera
 2. Anonym: Are you talking to ME? Ja ifall du frågar mig så tycker jag verkligen att människor själva kan bestämma detta. Offer-bödel-versionerna har spelat ut sin roll. Vi behöver inte staten som talar om för oss vad som är jämställt. Det kan ett föräldrapar själva avgöra.

  SvaraRadera
 3. Valens: Jo jag såg Växjö-resultatet på TV. Helt okej. :)

  SvaraRadera
 4. Här kan ni som missade detta med Växjö se det igen:


  http://www.politikerbloggen.se/2010/09/07/36218/

  SvaraRadera