torsdag 2 september 2010

Nässelutslag över halva kroppen

Jag har nässelutslag över ryggen och runt midjan. Det ser ut som om jag har haft närkontakt med ett hel bunt nässlor. Men förmodligen orsakades detta av lite jordnötter och en smula champagne i går kväll.

Jag vaknade mitt i natten av att det kliade. Gick upp och smorde in mig med svalkande salva och tog ett allergipiller. Aldrig mer jordnötter ihop med champagne.

På lördag ska jag till Västerås och tänkte först att jag får ställa in det för jag blir så utslagen av ett allergipiller. Blir en helt lealös människa. Inte kan man köra bil då?

Men sedan tänkte jag att fasen heller här ska ingen få hindra mig att träffa mina äldsta släktingar. Det är nu eller aldrig. Och nässelutslagen borde vara borta till i morgon. Hoppas jag.

Jag ska åka!

7 kommentarer:

 1. Det är histamin som utlöst det hela. Kan vara vinet. Och inte nötterna. Har fått utslag för många år sedan av rödvin. Men det går över fort. Det går säkert fortare med allergipiller som inte fanns då. Clarity och Airius och allt vad dom nu heter. Bra att ta någon gång ibland om det kliar. Tur att man inte är allergisk säger jag. Vilket helvete! Klart du ska åka. Rid i natt!

  SvaraRadera
 2. Kestine funkar för mig!
  Jag knaprar dessa året runt och de håller nässelutslagen i schack. ( i alla fall när ingen annan infektion eller virus tär på immunförsvaret)

  Kestine är receptfritt och går även att få på recept.
  Inte har jag märkt av någon dåsighet eller andra farliga bieffekter.
  Får dock knapra flourtabletter som kompensation för den muntorrhet som Kestine ger.

  SvaraRadera
 3. Tack Helena och Maukonen har sovit mig igenom dagen... gillar inte det här. Har röda blaffor fortfarande... :(

  SvaraRadera
 4. Säker på att det är nässelutslag?
  Kan vara bältros.
  Kila du i väg till doctorn.

  SvaraRadera
 5. Nä det är inte bältros. Har det ner på benen och armarna också. Ingen doktor tack. Stänger av datorn nu och vilar bara. Ha det gott alla!

  SvaraRadera
 6. Nu i dag är det bättre... tack och lov. Medicinen som hjälper heter Tavegyl. Så det blir Västerås!

  SvaraRadera
 7. Resten kan ni läsa i min bok I ormbärarens tid.

  SvaraRadera