söndag 12 september 2010

Våld och knivskärning i valrörelsen

David von Arnold Antoni utsattes i fredags för grovt våld i valrörelsen. Det var knivbeväpnade maskerade män, som överföll honom och tvingade in honom i hans lägenhet. De stal hans dator och hans pengar.

– Männen misstänks för olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.

I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna:

Under fredagen anordnade Sverigedemokraterna ett torgmöte i centrala Malmö. Ca 500 vänsterextremister saboterade mötet med bl a äggkastning, raketer och anlagda bränder. Senare under kvällen dök ett par av vänsterextremisterna upp vid lägenheten till sverigedemokraten David von Arnold, som kandiderar till kommun och landsting. Genom knivhot tvingade de sig in i lägenheten för att där under ca 20 minuter tortera David med kniv, bl a genom att rispa Davids hals och skära ut en svastika i pannan på David. Vänsterextremisterna, som talade ett arabiskt-liknande språk och genom svenska på brytning hotade David för att han deltagit på torgmötet som de tillsammans med sina vänsterkollegor varit med om att förstöra, passade även på att stjäla Davids dator och pengar innan de försvann.

Lotta Gröning Aftonbladet skriver på sin blogg:

Jag måste återkomma till Sverigedemokraterna och demokratin. Jag läste just att en 24 årig politiker tillhörande SD blivit knivskuren i hemmet av ”politiska motståndare”. Själv vill han ligga lågt och säger att han brukar ha skyddsväst när han går på politiska möten. Detta är inte ett demokratiskt samtal som pågår. Någon jävla måtta får det vara även om det rör ett parti som har åsikter vi föraktar. Jag blir förbannad på riksdagspartierna som bara bespottar och föraktar Sverigedemokrater offentligt och inte tar in dem i debatten. I alla utfrågningar av de båda blocken spelar Sverigedemokraterna en huvudroll. De behandlas som paria som något ont som drabbat Sverige. De får aldrig svara eller delta i debatterna.

Nu undrar jag om riksdagspartierna och media på allvar tror att de på detta sätt kan bidra till att SD inte kommer in i riksdagen? Tror de på allvar att de genom att tysta frågor som SD driver och genom att förakta deras väljare krossar Jimmie Åkesson?

Svenska Dagbladets Per Gudmundson skriver:

Våldet mot Sverigedemokraterna måste få ett stopp. Det är inte första gången jag skriver det här. I mars överfölls en sverigedemokratisk politiker med kniv, i ett dåd som jag då hoppades var kulmen på en lågintensiv våldskampanj mot SD. I går överfölls samme sverigedemokrat igen – den här gången på ett, ofattbart nog, ännu värre och grövre sätt. Tidigare under dagen hade en SD-manifestation bemötts av en extremt aggressiv motdemonstration, varför Malmöpolisen borde ha haft betydligt större vaksamhet. Våldet kommer inte som blixt från klar himmel. Det är en systematisk förföljelse av politiska meningsmotståndare.

Det finns inga som helst ursäkter. Åtskilliga politiker har dragit sig tillbaks redan, skrämda till tystnad av våldsverkare. Trakasserierna är ett allvarligt hot mot demokratin. Det är ett under att ingen ännu dött.

Våldet mot SD har bemötts alldeles för slappt länge nog. Problemen är minst två.

Dels råder en förlåtande opinion mot så kallade ”antifascistiska aktivister”. Deras våld ursäktas med deras förmodat goda syfte. Men terror mot meningsmotståndare är inte gott. Det kan inte vara gott. Det går inte att ursäkta.

Dels lyckas ansvariga myndigheter inte att kontrollera våldsverkarna. Det borde inte kunna komma som en överraskning för exempelvis polisen att våldsmännen mobiliserar.
Om en SD-manifestation drabbas av extremistiska motdemonstranter som skjuter raketer mot politiker, så är det väl rimligt att polisen har förhöjd beredskap och ökad övervakning runt särskilt exponerade mål – det gäller faktiskt människor! – för terrorn.

PS. Efter detta senaste överfall (han har blivit knivhotad en gång förut) så är sd-politikern på väg bort från Malmö till hemlig ort. Ska politiker som står för åsikter som meningsmotståndare inte gillar behöva gömma sig? DS.

35 kommentarer:

 1. Det är intressant att höra alla dessa onyanserade sd-hatare i debatter hävda typ "Ni älskar att spela martyrer o hävda att ni är motarbetade o inte får komma till tals i medierna..."

  Va? Sd kan inte anordna ett torgmöte utan att sd-hatare buar, blåser i visselpipor, slår i grytlock o drar ur högtalarsladdarna. Polisen hindrar det inte o journalisterna noterar det med en gäspning.
  Sd får inte hyra lokaler till möten. T o m kommunerna har vägrat av "moraliska" skäl.
  Lyckas de få tag i en lokal kommer hatgänget dit o slår sönder fönster o misshandlar sverigedemokrater. Misshandel av medlemmar o politiskt aktiva har skett många gånger.

  Flera sd-medlemmar har fått sparken från sina jobb för att de varit aktiva inom sd. T o m Mona Sahlin har uttalat sig i ett fall där en lärare i samhällskunskap fått sparken. Hon tyckte inte heller att man skulle få undervisa i samhällskunskap om man hade dessa åsikterna. (Men hon tycker att det är helt ok att sitta i regeringen tillsammans med sossarna om man är kommunist??

  Journalister och programledare i radio o TV sitter utan att blinka tillsammans med politiker från de 7 riksdagspartierna och konspirerar om hur man bäst ska bemöta o hantera sd (utan att sd får vara med)!! Vad är det för politisk (demokratisk?) värld vi lever i?

  Jag är övertygad om att sd gärna skulle vara utan detta martyrskap.
  I DN i dag noterade jag på undanskymd plats en obetydlig notis om den senaste misshandeln av en sd-politiker. Tänk om det varit en s-politiker, vilka rubriker och uppbragta ledare o debatter som det skulle resulterat i!
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig Pops, även om jag inte är sd-are (som du vet) men det är viktigt att människor får framföra åsikter utan att utsättas för brott. Detta självklara, som demokratin står för. Inte heller är jag kommunist eller afa-are (militant antifascist). Vi hyllar sådana som Stieg Larsson som var trotskistisk kommunist, men tycker att det inte får finnas några åsikter till höger om moderaterna eller kd. Gränsen för alla politiska yttringar går självklart vid brott. Det är absolut inte värdigt en demokrati som Sverige att vänsterextremister begår brott för att stoppa meningsmotståndare.

  SvaraRadera
 3. Sen finns det ju sådana SD:are, som Martin Kinnunen, som bevisligen fabricerade ett överfall på sin flickvän.
  Han påstod att hon hade tvingats ut ur lägenheten, för att fasttejpas, vilket hon också blev.
  Det visade sig dock att tejpen kom från Kinnunens egen lägenhet och de enda fingeravtryck, som fanns på den var Kinnunens egna.
  Hmmm, inte försvarar jag våld på politiska motståndare, men hur står det till när de själva fabricerar ihop en historia om att ha blivit misshandlade?
  Kinnunen fick sparken från sin post inom partiet efter denna historia.
  Så.., utan att ha läst om detta senaste påstående, hur vet man att detta inte är en ytterligare teaterföreställning från Sverigedemokraterna?

  SvaraRadera
 4. Anonym 18:49,

  Det finns inte alls några bevis för att Martin Kinnunen fabricerade överfallet på sin flickvän, varför ljuger du? Att en förövare som bär handskar inte lämnar några fingeravtryck är väl självklart? Det är vanligt att man vid dylik brottslighet använder sig av vad som finns tillgängligt, och det är inget konstigt med att MK:s fingeravtryck fanns på hans egendom. Om paret hade hittat på överfallet hade det varit en brottslig handling, tyvärr för dig är polisen av en annan uppfattning. Att polisen lägger ner undersökningen på grund av avsaknad av gärningsman när denne är okänd är faktiskt det vanligaste utfallet.

  Vidare fick inte MK sparken, utan slutade två år senare efter denna insident:

  http://www.youtube.com/watch?v=w2d19cR2hAU&feature=related

  Men den kanske också var fabricerad?

  SvaraRadera
 5. Som vanligt så fabricerar sd överfall. Inristningen i pannan var att ljuga lite i överkant. Falskanmälningar av sd är legio numera.

  /Torres

  SvaraRadera
 6. Det Patrik hänvisar till är den dom som blev följden när tre kvinnor överföll Martin Kinnunens flickvän ännu en gång. Det finns på bild i övervakningskameror. De tre blev fast och dömdes för misshandel. Allt rapporteras på TV-nyheterna, men de är väl med i konspirationen? Martin Kinnunen blev också misshandlad den gången av maskerade män. De togs dock inte av väktarna.

  SvaraRadera
 7. Så förövarna var vakna nog att ta på sig handskar, men de glömde egen tejp?

  Vilken tur då, att det fanns tejp i Martin Kinnunens lägenhet då och att förövarna visste i vilken låda den fanns!!!

  Martin Kinnunen slutade någon vecka efter detta "fall" (?), det står att läsa på SD:s egen hemsida, för den som vill kontrollera...

  Sen om han fick sparken eller gick frivilligt, är väl upp till var och en att tolka...

  SvaraRadera
 8. Anonym 8:49: Du har nog missuppfattat. Kinnunen och hans flickvän blev överfallna i juni 2009 och han slutade på hösten 2009. "Kinnunen har även arbetat som kanslisekreterare för Sverigedemokraternas riksorganisation i Stockholm, ett arbete som han lämnade hösten 2009." Från wikipedia.

  SvaraRadera
 9. DU har nog missuppfattat, Ann Helena...

  Informationen om Martin Kinnunens "avgång" från sin post, står/stod att läsa på SD:s egen hemsida.
  Varför kollar/scrollar du inte där, i stället för att hänvisa till Wikipedia?

  SvaraRadera
 10. Förresten, "fallet" jag avser, gäller endast då Kinnunen påstod att FLICKVÄNNEN blivit misshandlad och fasttejpad, INTE något senare!!!!

  SvaraRadera
 11. Anonyma: Du vill absolut framstå som någon som vet allt. Varför är du då så lite insatt i fakta. Vilken post menar du att Kinnunen avgick ifrån? Han har haft flera. Du framstår som någon som absolut ska förvrida fakta för att få världen att passa dig och dina syften. Lite ärlighet tack!

  SvaraRadera
 12. Det är bara att googla på Martin Kinnunen/tejp, så kommer det upp drösvis med artiklar om detta, som enligt Kinnunen själv, skulle ha inträffat sommaren 2007.
  Han var ledare i partiets ungdomsförbund, men avgick/avsattes efter denna "händelse"...

  SvaraRadera
 13. Anonym: Är du en annan anonym nu? Ja vad är det med det då? Uppenbarligen så var han kvar ända till efter misshandeln av både honom själv och flickvännen i juni 2009. Först den hösten så valde han att lämna. Det var det jag sa längre upp. Vad är syftet med att misskreditera en människa, som blev misshandlad i T-banan? Och där det finns på bild? Tjejerna i 20-årsåldern som misshandlade flickvännen blev dömda för det. De fick omkring ett år och är väl ute nu. Dessutom hittades massor med vapen i anknytning till detta. Allt finns med i TV-sändningen om brottet. Eller var allt iscensatt av sd själva? Konspiration? Och domstolar plus media spelar med?

  SvaraRadera
 14. Har du verkligen ingen annan kommentar till det faktum att Martin Kinnunen verkar ha fabricerat ett överfall sommaren 2007?

  Läs artiklarna och återkom!!!

  Han var INTE kvar på sin post som ungdomsförbundsordförande, denna post avgick/avsattes han i från bara veckor efter "händelsen" år 2007...

  "Vad är syftet med att misskreditera en människa..."

  Efter att ha följt "fallet" ,från 2007, tycker jag inte det är det minsta konstiga att ifrågasätta honom...

  SvaraRadera
 15. Anonym: Nu tröttnar jag på dig. En politiker som byter post i vilket parti som helst skulle inte anses ha slutat. Men du gör det tydligen.

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 17. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 19. Men ta och radera andra kritiska kommentarer också, när du ändå är i städtagen... (skratt)

  SvaraRadera
 20. Så dumidiotiskt att du skrattar. Här skrattar man inte:

  http://gt.expressen.se/nyheter/1.2133589/demonstration-vid-sd-mote-i-goteborg

  SvaraRadera
 21. Det är något märkligt att man kan ha olika åsikter om det mesta - EU-medlemskap, sänkt/höjd skatt, kärnkraft, jämställdhet, feminism mm och trots det respekterad - men så fort någon har en något mer restriktiv syn på invandring än vad som för tillfället är politiskt korrekt, blir man utesluten ur samhällsgemenskapen, bespottad, fördömd och förklarad fredlös. Inte undra på att sd har brist på politiker som vill utsätta sig för detta!
  Har någon en begåvad förklaring??

  //Pops

  SvaraRadera
 22. Pops: Här fördömer Ohly (tack och lov) det som har hänt med knivskärningen!

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article7776762.ab

  SvaraRadera
 23. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 24. Och här skriver Svenskan om Ohly:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ohly-fordomer-sd-overfall_5313985.svd

  SvaraRadera
 25. Det var ju tur att tjuvarna och våldsmännen blev så "ömsinta" i knivskärninsögonblicket att de ristade löst i alla fall. Tänk vad hänsynsfullt ändå!

  /Majka

  SvaraRadera
 26. Också vänsterextremtidingen Expo har tagit avstånd från detta överfall i en ledare:

  http://www.expo.se/2010/48_3335.html

  SvaraRadera
 27. Men Reinfeldt sa idag att folk som hyser SD:s åsikter får finna sig i fysiska attacker. Jag tycker att han börjar låta som Hitler. Och du tänker rösta på denna odemokratins förespråkare, Ann-Helena??

  http://www.corren.se/24corren/#category=5341794&date=latest&clip=5351633&startTime=0m0s

  tidskod 1.28

  SvaraRadera
 28. Nä så sa han inte riktigt... och jag håller inte med honom om det heller. Han låter inte som Hitler nu tar du i Cavatus. Det finns inget parti, som har alla åsikter som en enskild människa har. Och jag har inte röstat på Reinfeldt. Men skräcken för högerextremister är större än för vänsterextremister. Så har det varit i hundra år ungefär i Sverige. Jag tycker att ni kan ta varandra i hand för ni möts någonstans där på en tänkt cirkel av åsikter.

  De som mår bäst fysiskt och psykiskt i ett samhälle har inte extrema åsikter. Av någon anledning så har de politiskt extrema dessa åsikter. De är ofta förorättade, egoistiska människor som skyller allt på andra. Och särskilt då politiker. Samhället är inte bara politik. Det finns annat också. Det ska bli så skönt när valet äntligen är över!

  SvaraRadera
 29. Problemet är att det är endast i Sverige människor betecknas som högerextrema om man vill lägga invandringen på samma nivå som övriga europeiska länder. Varför anklagas inte övriga europeiska länder för högerextremistisk politik? Varför går inte Reinfeldt ut och fördömer deras invandringspolitik som främlingsfientlig eller ett tecken på vi- och domtänkande?

  Svar: de som vill lägga invandringen på rimliga nivåer för att inte landet ska hamna i en ekonomisk och social kollaps är ingalunda några högerextremister! Det är där kruxet är! Men i Sverige värnar riksdagspartierna så hårt om sin maktposition att man är villig att ta till vilka fula knep som helst för att deras misslyckade invandringspolitik, som inte håller i längden, ska avslöjas. Därför beskyller man meningsmotståndare och strör invektiv omkring sig istället för att ta debatten. Det är där gruskornet i skon finns! DÄRFÖR tycker jag att Reindfeldt inte är värdig att vara statsminister efter det uttalandet!

  Man måste alltså inte må psykiskt dåligt av att tycka att resten av EU-länderna för en förnuftig immigrationspolitik. Däremot tror jag att riksdagspartierna mår psykiskt dåligt när de hela tiden måste kämpa för att dölja sina misslyckanden genom personangrepp och bejakande av politiskt våld. DET är ett illavarslande tecken om något.

  SvaraRadera
 30. Cavatus: Det stämmer att vi har tagit emot många fler flyktingar från Irak och andra länder (senast Somalia) och vi har inte kapacitet till det. Och det är dumt av Reinfeldt och andra att underskatta väljarna. Men det betyder inte att hela regeringspolitiken ska dömas ut. Sverige har en gammal inställning, som vi har svårt att bli av med, att vi ska vara världens hela samvete och att vi som har det så bra ska hjälpa resten av världen. Det är lite storhetsvansinnigt av ett land med 9-10 miljoner invånare. Vi har haft en nettoinvandring på nästan en halv miljon människor under de senaste 16 åren fram till 2008. Alltså drygt 30 000 per år.

  SvaraRadera
 31. Ja, där tog du orden ur min mun. Det är ju precis dit jag vill komma, och nu är det dags att lägga världssamvetet åt sidan ett tag, och ta hand om de inhemska problemen som detta världssamvete ställt till med.

  Den psykologiska låsningen hos regeringspartierna att erkänna det, sitter långt inne. De verkar behöva en förlösande hjälp av någon annan, en barnmorska, en roll som SD då tvingas spela.

  En psykolog skulle ha kallat det separationsångest. I modern prosa skulle man säga "kill your darlings". Tyvärr är det dit vi måste komma. Doktorn är obeveklig. Den beska medicinen måste sväljas. Sen kan man alltid diskutera om den ska intas i flytande eller fast form. Intravenöst eller oralt, eller rektalt? Men det är sidospår som skymmer sikten för huvudfrågan, dvs. NÅGOT MÅSTE GÖRAS! PROBLEMET KAN INTE FÖRTIGAS LÄNGRE!

  SvaraRadera
 32. Fast det går bra att rösta på fp också. Så här uttryckte sig en företrädare i en chatt med Aftonbladet i dag:


  Jan Björklund: Jag tycker man måste kunna diskutera integrationspolitik i Sverige på ett avspänt sätt. Bara för att man är kritisk till delar av integrationspolitiken är man inte invandrarfientlig.

  SvaraRadera
 33. Och det är ju precis det budskap som SD har försökt föra fram, men blir hela tiden påklistrad en massa tillmälen och missförstådda av den hysteriska journalistkåren.

  Sen vet vi ju av erfarenhet att folkpartiet har en tendens att göra sådana utspel i valrörelsens elfte timme, något de fick många röster på i förra valet, för att i backspegeln säga att övriga allianspartier inte gick med på kraven, och så slapp man dessa "obehagliga" beslut. Jag litar inte på FP längre i den frågan. Det verkar inte finnas någon reell vilja att ta itu med problemet hos dem. Det liknar mest röstfiske.

  Läs förresten (om ett par minuter) om journalisten Julia Caesar release av sin bok! Ska strax lägga upp materialet med bild som exklusivt första blogg!

  SvaraRadera
 34. Och adressen dit är nu: http://aktualia.wordpress.com/2010/09/15/julia-caesars-bok/

  SvaraRadera