fredag 17 september 2010

Flygplatsbabyns mamma hittad blev våldtagen

Det var en filippinska som dumpade sitt nyfödda gossebarn i en papperskorg på flyget innan hon själv försvann. Dock så lämnade hon blodspår efter sig i den stol där hon satt.

Pojken omhändertogs i Manilla, där flygplanet hade landat på väg från Bahrain. Mamman hade lagt sin baby i papperskorgen strax innan flygplanet landade. Hon har erkänt vad hon har gjort.

Enligt hennes advokat hade hon blivit våldtagen av sin arbetsgivare när hon jobbade enligt ett treårskontrakt som husa i Qatar. När hon blev gravid så tvingade hennes arbetsgivares fru henne att återvända till Filippinerna. Hon lämnade babyn för hon var rädd för vad hennes familj skulle säga. Hon är gift och har två barn tidigare.

Hon har förklarat att hon snörde in magen för att hon inte skulle hindras gå ombord, men att hon inte hade trott att hon skulle föda ombord på planet. Att hon lämnade pojken i papperskorgen har hon sagt berodde på rädsla och förvirring.

Qatar är ett emirat och jämfört med de mer konservativa arabländerna Saudiarabien och Kuwait ett land med liberalare lagar. Efter att den nuvarande emiren i Qatar, Hamad bin Khalifa, kom till makten har landet genomgått en liberalisering och modernisering. Det inte längre några klädeslagar för vare sig kvinnor eller män. Qatars lagar tillåter också alkoholhaltiga drycker i viss utsträckning, men barer och pubar förekommer enbart på dyra hotell, till skillnad från Dubai (Förenade arabemiraten) och Bahrain, där nattklubbar och liknande är helt lagliga.

Det är mycket ovanligt att något sådant händer, att en kvinna föder på ett flygplan eller en flygplats. Men det hände för tio sedan då Kelly Angeli, då 20 år, födde en pojke på Bostons flygplats och lämnade honom i en toalett för att själv flyga vidare till London. Hon greps för att hennes blodiga jeans avslöjade henne när hon skulle gå ombord.

Något är det som inte står rätt till när en mamma gör så. Kelly Angeli såg inte gravid ut och kanske tillhörde hon de mödrar som inte kan ta in att de är gravida.

2 kommentarer:

  1. Så otroligt sorgligt. Stackar kvinna! Se filmen Mammuth. Handlar om en filippinska som jobbar som barnflicka i New York. Hon har två barn hemma. Herregud - vilken jävla skitvärld vi lever i. Kan ingen städa upp i träsken så folk kan leva där dom hör hemma? Barn letar mat på soptippar och vi kastar mat för miljoner!

    SvaraRadera
  2. Parnassen: Också där har spanjorerna härjat i århundraden och katolska kyrkan är störst. Det bor kring 90 miljoner människor på öarna och folkmängden växer ständigt. Inga preventivmedel förstås. Mycket tättbefolkat. Har 300 000 kvadratkilometer yta (mot Sveriges 449 000).

    SvaraRadera