fredag 3 september 2010

Pixling förlåter allt

Som ni vet gjorde TV4 ännu mer reklam för sverigedemokraterna genom att vägra visa deras första version av reklamfilm.

Den där en kvinnlig vithårig pensionär med rullator känner sig hotad och jagad av burkadamer med barnvagn. Allt i skräckfilmsformat med ett ljud som varnar och mycket mörka färger.

Nu är den dock godkänd genom att själva den korta scenen med kvinnorna är pixlad. Så den ska visas i TV4 med skylten att den är censurerad av TV4. Blir det bättre då?

Nä, budskapet är detsamma. Kvinnliga pensionärer står mot kvinnor med barnvagn och burka. Den ena eller den andra bromsen måste man dra i för annars går det åt helvete.

Eftersom jag blir pensionär i år känner jag mig inte så särskilt inbjuden till detta parti. Men det är inte till för sådana som mig heller. Och inte för burkadamer.

Dock är sådana som jag: pensionärer i ohyggligt stor övervikt jämfört med burkadamer, som antagligen kan räknas på fingrarna. Och särskilt sådana som Alia Khalifa, som kom på efter att ha gått i vanliga kläder i 24 år att burka är kul.

Det är inte sådana som Alia Khalifa som avgör valet. Mera sådana som jag, som tillhör en grupp på omkring 1,6 miljoner. Och vi har oftast jobbat och tjänat in vår pension genom mer än fyrtio år i arbete. Slå det den generation som kan!

5 kommentarer:

 1. Den statliga utredaren Jan Ekberg kom för några år sedan fram till att invandringen kostade Sverige 30-60 Mdr/år. Då hade han räknat någon slags "nettokostnad" där en bidragstagares skatt räknades bort vilket man inte gör i några andra sammanhang där man ska beräkna statens kostnader. Det vore som att när man ska ange
  t e x kostnaden för rättsväsendet, räkna bort all skatt som de anställda o advokater o konsulter mm beräknas betala in till staten i skatt.
  Sen är det osäkert om han räknat med invandrarnas andel i rättsväsende, sjukvård, kollektivtrafik, övrig infrastruktur mm.

  Hur som helst, om invandringen kostar samhället 30 Mdr/år, sedan alla positiva effekter dragits bort från kostnaden, måste det naturligtvis innebära att staten o kommunerna måste minska lika mycket på andra angelägna verkasamheter.

  Sen är det ju väldigt svårt att ha tvärsäkra åsikter om detta eftersom det nästan är omöjligt att diskutera invandringens kostnader och politiker o media gör allt för att mörka kostnader o konsekvenser.
  Det vanligaste argumentet i debatter brukar vara att man inte kan sätta ett pris på dessa männinskor. Samtidigt gör man det gladeligen när det gäller kostnader för pensionärer, skolbarn sjukvård o kriminalvård, så att man kan avgöra hur mycket man ska pruta på verkasmheten. Men inte invandringen inte, den är helig!
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Hur kan man komma på att täcka hela sig efter så många år. För att provocera tror jag. Nä, inga kan slå 40-listerna. Vi var dom första tonåringarna. Bara det! Gissa vad jag gör nu. Kokar rotmos och fläsklägg. Fy fan va´gott. Det kan inte nutidens ungdomar. Synd för dom för det är så jävla gott och så himla lätt.

  SvaraRadera
 3. Jovisst vi bröt med allt. Det begriper inte dagens ungdom. Vi kom som en frisk fläkt genom 60-talet och ändrade världen till något bättre. Egentligen skulle det ha blivit ett tredje världskrig då om mönstret hade följts, men det stoppade vår generation.

  Sekter finns överallt och Alias bror tillhör wahhabiyyasakten och har undersåtar i Hjällbo och Göteborg. Jihad, muslimska martyrer och paradiset står på listan när han predikar.

  SvaraRadera
 4. Tog du bort mitt inlägg, eller schablade jag bort det vid alla knapptryckningar?
  //Pops

  SvaraRadera
 5. Nä jag har inte tagit bort nåt... :)

  SvaraRadera