onsdag 8 september 2010

Nu tröttnar jag på paranoide Julian Assange

Han säger till kvällstidningarna genom AFP (Agence France-Presse världens tredje största nyhetsbyrå) att Sverige är under tryck från USA. Mmm är vi kanske ett litet lydland, som måste rätta oss efter vad stormakten säger. Kan det vara så?

Nä nu tycker jag han har blivit för konspiratorisk och paranoid och tror sig ha all världens makt, utomparlamentarisk då förstås à la Che Guevara och vara jagad av CIA och grabbarna. Fasen jag trodde han kunde ha mer is i magen än så där.

Han är det enda offret, får han ur sig. Va? Har han också gått på den där offer-bödel-synen på världen och försöker vända på kuttingen, så att det är honom det är synd om.

Och det svenska rättssystemet plus de båda damerna han lägrade är ute efter hämnd. Personlig vendetta, säger han. Ja visserligen är kvinnorörelsen i Sverige ungefär som maffian i Italien, men vendetta är ett starkt ord.

Hallå där Mr Assange är du inte lite väl egocentrerad nu och lever du inte i en märklig värld. Du som uppenbarligen inte har någon fast punkt här i världen, men gärna vill få det i Sverige.

Då gäller det naturligtvis att inte blir straffad, för då blir det inget upphålls- och arbetstillstånd. Men asylvägen finns ju alltid. Asyl från Australien? Nä, så naiva är vi nog inte ens i Sverige.

Det blir till att lita till Björn Hurtig att han fixar det hela då, som din försvarare. Lycka till!

14 kommentarer:

 1. Han har ju utsatt sig själv för damerna här. Ett riskbeteende som kanske är väl vågat med tanke på wikileaks och allt. Tänkte han sig inte för alls??

  (Jumma

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Ja nu är det Julian som är illa utsatt och synd om. Hur många poäng kan ha snyfta fram på så sätt?

  /Sara

  SvaraRadera
 4. Med tanke på historien bakom tillslaget mot TPB så är det väl knappast en speciellt osannolik historia...

  Själv tror jag dock mer på inkompetens och en åklagare som vill ha kvar sitt arbete till vilket pris som helst.

  SvaraRadera
 5. Mmm är vi kanske ett litet lydland, som måste rätta oss efter vad stormakten säger. Kan det vara så?

  Det är inte första gången som Sverige har blivit utsatt för hot och påtryckningar från USA och där vi sedan hörsammade deras krav - så ja - en konspiration mot Julian - som står #1 på USAs lista av personer man vill misstänkliggöra eller helst tysta är inte alls otänkbar

  Varför ifrågasätter du Julians heder medan det svenska åklagarämbetet har klantat sig så till den grad att den har givit eko i hela världen och man undrar över hur det är fatt med Sverige som rättsstat?

  FN kritiserar avvisning av egyptier

  SVT: Pirate Bay sänktes på USA:s begäran

  SvaraRadera
 6. Fredpriset till WikiLeaks9 september 2010 kl. 10:34

  Håller med Donsan. Hetskampanjen mot Assange är ett hån mot alla civila som dödats av USA i Afghanistan och Irak. Skäms på er!

  SvaraRadera
 7. Donsan och fredspriset: Herregud skäm inte ut Wikileaks. Fredspriset har tom Hitler fått nästan. Och bland de som fick det senast finns Al Gore och Barack Obama. Julian och Wikileaks har uppenbarligen fått storhetsvansinne och vill ingå i den sfär där de inte säger sig höra hemma. Helt klart! Och jag har tidigare skrivit om åklagarämbetet och att de inte alls hade is i magen heller. Läs augusti på min blogg!

  SvaraRadera
 8. Expressens artikeln är baserad på AFP:s tolkning av en intervju, och inte någon av de intervjuer som finns tillgängliga för egen tolkning (där det framgår att det försvunnit några "inte" i tolkningen).

  Om man själv lyssnar på någon av dessa så så inser man att Expressens artikel är mycket tendentiös.

  F.ö. har alla de 70+ kommentarerna på SvD:s artikel ”Fallet Assange borde få larmklockarna att ringa” har nu tagits bort (istället för modererats). Larmklockorna ska uppenbarligen inte ringa för högt, de kan ju störa törnrosasömnen då...

  SvaraRadera
 9. (Kommentarerna kom tillbaka på SvD, bortse från sista stycket i förra kommentaren.)

  SvaraRadera
 10. Möjligheten att kommentera den debattartikeln har tagits bort och alla de tidigare kommentarerna har dolts.

  Det blev väl för många som påpekade de uppenbara oegentligheterna i hela den stinkande historien.

  SvaraRadera
 11. Men varför är ni så fixerade vid vad pressen gör? De ingår i sitt sammanhang precis som ni i ert. Om människor vill ändra världen så gör de det. Med eller utan press. Felet med ert och andras tänkesätt är att ni tror att det är en kamp om uppe och nere. Nä, så är det inte. Alla människor är jämlika och det som avgör är inte hur etablerade organisationerna är utan vilka tankar, som ligger bakom dem. Och hur detta stämmer överens med åt vilken håll historien är på väg.

  SvaraRadera
 12. "Men varför är ni så fixerade vid vad pressen gör?"

  När "pressen" inte längre är intresserade att exponera problem och korruption är de del av problemet.

  "He who allows oppression, shares the crime."
  - Erasmus Darwin

  "Freedom of the Press belongs to the man who owns one"
  - A.J. Liebling

  SvaraRadera
 13. Anonym 02:30: Det där stämde förr i tiden när man var tvungen att äga ett tidningshus, pressar och tryckeri, plus distribuera det man hade tryckt. Nu är det en annan tid, men wikileaksare tycker tydligen att pressen har all makt fortfarande. Nä, det finns andra röster. Här på den här bloggen finns en av dem.

  SvaraRadera
 14. Vilken makt är det Julian tycker sig ha, som han inte har, enligt dig? Det är lätt att häva ur sig saker men du kanske kan komma med lite underbyggnad?

  SvaraRadera