tisdag 31 augusti 2010

Stackars kvinnorörelsen!

Jag läste den långa och trista redogörelsen för vad Ms A, Ms W och Mr A hade haft för sig de där dagarna i augusti. Herregud det var väl ingenting att prata med polisen om.

Det luktar verkligen ännu mer hämnd än tidigare om hela denna fula historia. Damerna i fråga har uppfört sig som om de var en kombination av gatflickor/oskulder från 1800-talet. Vilket ben ska de stå på?

Något ansvar för den egna sexualiteten är det väl rimligt att ta även om man är kvinna? Ska de tvinga Mr A att gifta sig med dem båda? Eller vad handlar hela historien om?

Och hur kan advokat Claes Borgström påstå att detta är ett sexualbrott? Han är tydligen den mest pryda kvinnan i hela gänget. En mycket underlig historia vars skugga faller tung över hela kvinnorörelsen.

Vad har hänt sedan jag gick med i Grupp 8 i början av 70-talet? Dåförtiden var det en ren västanfläkt, som hördes från kvinnorna, som verkligen behövde hjälp, för vi hade tagit på oss att uppfostra barnen, jobba hemma och samtidigt jobba borta. Det behövdes barntillsyn och avlastning för kvinnorna.

Min mamma hade blivit svårt misshandlad av sin sambo innan hon dog alldeles för ung, bara 43 år gammal, ifrån sin ettåriga dotter i slutet på 60-talet och det var en orsak till att jag gick med i Grupp 8.

Sedan dess har kvinnorörelsen utvecklats till en amöba, som ska sluka allt. Männen är bovar, födda sådana och det senaste idiotförslaget var att registrera alla män i ett dna-register.

En gång för alla: män är inte födda onda eller till att bli förövare. Kvinnor är inte små oskyldiga flickor hur gamla de än blir. De är inte födda till offer. Vi måste lämna denna idiotiska syn på mänskligheten och gå över till en annan, där var och en är ansvarig för sina handlingar. Också inför polis. Det borde inte längre vara möjligt att falskanklaga män ostraffat för övergrepp. Varken på kvinnor eller barn.

Och hur kan två vuxna kvinnor ens bry sig om att gå till polis med ett sådant fjompigt ärende? Och hur kan en jouråklagare efterlysa mannen i fråga? Jag blir mörkrädd.

19 kommentarer:

 1. Undrar ibland över hur många gånger jag och mina jämnåriga med dagens svenska definition på våldtäkt begick just våldtäkt på -60-70-talet?
  Den tid flickor alltid skulle säga nej, nej, nej för varje ny framryckning vi gjorde in under
  BH:n, för att till sist få en tyst acceptans till att fortsätta.
  Ett nej är alltid ett nej säger Claes Borgström o kapten Klänning annars är det våldtäkt. Hade vi bromsat bara för ett nej hade inte mycket blivit uträttat -:)
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: Visst är det märkligt att vi samtidigt ska leva i 1800-talet och 2000-talet. Människor både män och kvinnor anses ju ska vara jämlika och lika inför lagen. Men så är det alltså inte.

  SvaraRadera
 3. Och hur står det ställt inom polisväsendet om inte bara poliskvinnan som tog emot "anmälan" utan också stationsbefälet och ytterligare en manlig polis anser att detta är våldtäkt och vidarebefordrar uppgifterna till jouråklagaren?

  Ms W hade velat ha hela uppmärksamheten från Assange på tåget till Enköping, nu twittrade han och sms:ade för mycket under resan. Och sedan ville hon inte lämna honom ensam när hon gick ut för att köpa frukost, för hon kände honom inte så bra. Nä, hon hade bara haft sex med honom dessförinnan.

  SvaraRadera
 4. Även feminister faller till föga och vill ha en karl. Lägger sig på rygg på en gång och tror att karln ska gifta sig med dom. Håller med pops! Hur skulle det ha blivit om killarna inte trugade. Idag behöver dom inte det. Det är tjejerna som tar initiativet. Det är bra. Men man ska inte komma och gråta efteråt. Man måste veta vad det är man sysslar med.

  Det är inte lätt att vara kvinna. Hur man än gör blir det fel. Men å andra sidan kanske man ska skippa one night stands och vänta in rätt karl. Anmälan handlar om eftertankens kranka blekhet: Blev jag gravid? Fick jag en sjukdom? Har vi väl alla varit med om. Så inget är nytt under solen och inte heller under kjolen. Har också bloggat om detta. Det är faktiskt synd om Julian Asssange.

  SvaraRadera
 5. Maria: Ja som sagt man blir mörkrädd... så det var ungefär som om damen i fråga hade en hantverkare hemma som hon inte litade på? Hur kan denna kvinna vara 20plus? Obegripligt.

  SvaraRadera
 6. Helena: Nä jag tycker inte synd om någon i denna soppa. Assange har väl uppfört sig som han brukar. Det han inte hade räknat med var en polisanmälan förstås. Det borde tydligen stå en etikett på honom: VARNING! Hoppa inte i säng med denne man! Ni vet inte var han har varit förut.

  Har ingen lärt sig ett enda dugg om att sex kan vara livsfarligt. Och att det är mycket bättre att skippa denna syssla om man inte är beredd att dela vått och torrt. Från båda håll. Det kräver en smula mer tid än några timmar tillsammans.

  SvaraRadera
 7. Ja, tänk om Assange åker runt i världen och knullar runt! Wow! Vilken hero! Skulle en kvinna göra samma sak blir hon en hora och en madrass. Fast hjulet kanske har vänt. Idag får jag hoppas att vi ser med avsmak på en som ligger med kreti och pleti världen. En man alltså. Finns det ens ett namn på såna. Hanrej! Horbock! Nä, då kastas ju skulden på kvinnan i alla fall. Ett namn som bara inbegriper mannens bedrifter i sänghalmen alltså. Ska vi utlysa en tävling? Nä, skulle inte tro det. Det får vi ta upp på feministklubben i så fall.

  SvaraRadera
 8. Helena: Ja feministklubben är rätt forum! Men bättre vore väl att människor fick vara människor och gamle Freud kunde dra nåt gammalt över sig. Fortfarande tror vi att det är sex som styr världen och märkligt nog så blir det så då. Tänka sig! Jag känner till en annan terapeut, psykiater, som mer såg libido som en allmän livskraft. Inte bara som sex.

  Den där damen nr 2 ms W blev ju tydligen besatt av Assange genom att se honom på TV. Rena häxeriet om du frågar mig. Eller en projicering kan man kalla det i lite objektivare termer.

  Vem som tyckte att det handlade om livskraft? Jo käre gamle C G Jung. Barns libido har inte sexinslag, de lever bara, men det tyckte Freud. Och det tycker alla pedofiler också.

  SvaraRadera
 9. Pedofiler ja! De kan ha sina perversioner och böjelser för sig själva för min del. Men lev inte ut dom säger jag bara. Rör inte barnen!

  Vi föds med livskraften och vill fröa av oss. Men det ska göras i sinom tid när det är moget. Undrar ofta hur man blir pedofil. Om man själv blivit utsatt eller om det sitter i arvsmassan. Eller, om man helt enkelt vill och är rädd för det mogna könet. Att man inser att man är en pueril nolla som inte klarar av livsuppgiften på rätt sätt och vänder hågen mot oskydliga barn.

  SvaraRadera
 10. Ska rätta mig: Vilket kön poliserna hade som poliskvinnan rådgjorde med är inte klarlagt ännu.
  http://www.metro.se/2010/08/30/53694/varfor-blev-julian-assange-inte-efter/
  "Polisen skriver i sitt PM att hon rådgjorde med både stationsbefälet och enheten för familjevåld innan hon kontaktade jouråklagaren som beslutade att Assange skulle anhållas. Hon avslutar PM:et med orden "alla jag pratade med var rörande överens om att det rörde sig om våldtäkt"."

  SvaraRadera
 11. Maria: Om det senaste är sant så verkar det som att vi inte har fått höra hela historien... eller också lever vi och juridiken kanske i olika länder. Sent i eftermiddag lär vi få veta om våldtäkt trots allt gäller sägs det.

  SvaraRadera
 12. Alltså...min uppfattning är denna: Assange har sex med dessa två kvinnor. Kondomen sprack med ena kvinnan, den andra hade han ett samlag med utan kondom. Dessutom har han inte ringt tjejerna som han lovat.

  Är detta klassat som våldtäkt i Sverige??

  Kvinna B blev besatt av honom o grovhånglade på bian. Kvinna A delade lgh med honom en natt och valde att dela säng också.
  Men varför behöll inte dessa tjejer trosorna på då?? Hur kan de lägga sig med en man bara så där?
  Fattar verkligen noll. Hur i allsindar kan detta ärende ens beröra ofredande som någon vill ha det till??
  Där måste finnas mer som hänt eller så är svenska lagarna helt enkelt för omfattande!

  SvaraRadera
 13. Chefsåklagaren har ju lagt ned våldtäktsmålet så jag begriper inte varför Borgström ska envisas med att det var våldtäkt? Inte ens kvinnorna själva menade att det var våldtäkt. Det verkar vara poliserna och jouråklagaren som fick det till att vara våldtäkt.

  Apropå twitter: Ms W ville vara viktigare än Wikileaks hundratusentals följare på twitter. Från DN:s chat den 16 augusti:
  "Julian Assange: We have over a hundred thousand followers. Twitter is important, although we wish it was not, since as an organization based in the United States, the national security industry can force Twitter to ban any organization."

  Här kan man se att unga kvinnor attraheras av Julian Assange:
  "Celia Dekker: I am a South-African, living in Malaysia. I am 18 years old, and I want you to know you are my Hero. Not only for standing up for what you believe in but for facing the world as some of the people don't like you much right now. My question for you today is how do you feel, what do you think of before closing your eyes at night? Do you feel like facing a new day in the morning? Are you lonely? What goes on in your head? I wish I could meet you and help you in some way; I am going to study Political Science with Journalism next year and wish to follow your footsteps! Thank you for being who you are and for doing what you are doing. You are making a difference in the world, something I wish I can do someday! Good Luck and don’t let anyone bring you down. Celia.
  Julian Assange: I was briefly detained by Special Branch in Malaysia last year after interview Anwar, but I love Malaysia and the Malysian people. I am optimistic about your country and journalism there. You speak of heros, but you should know that Raja Petra, the exiled editor of Malaysia Today is one of mine."

  SvaraRadera
 14. Karina: De behöll inte trosorna på för de ville ha sex med honom, däremot ville de inte ha oskyddat sex. Kvinna B från Enköping hade ju surfat om Assange, tagit reda på att han skulle till Stockholm, klätt upp sig i rosa jumper och satt sig på första raden, allt för att påkalla Assanges uppmärksamhet. Kvinna B hade med Assange att göra i tjänsten och gick med på att dela sin etta (och säng) med honom en natt.

  Märk väl att ingen av kvinnorna anmäler något förrän de kommer i kontakt med varandra och får reda på att han har haft sex med dem dagarna efter varandra. Hämnden är ljuv, eller hur sägs det? Synd bara att de får samhällets stöd för sådant här beteende.

  SvaraRadera
 15. Jo, men jag förstår inte hur det kan kallas våldtäkt?? Eller ens ofredande. Något annat, något mer måste ha hänt.

  Jag kan inte hålla med om att JA skulle vara tvungen att testa sig för könssjukdomar, vi vet alla att risken finns oavsett vad. Kvinna B kunde ha nekat samlag om JA inte använda kondom, värre än så var det inte. Gjorde hon det då? Tjatade han så pass att hon gick med på det, trots allt?
  Kan det då kallas våldtäkt? I min lilla värld kallas det "avsaknad av ryggrad" eller "intelligens på nivå med en gås" (förlåt till de gäss som måtte känna sig förolämpade). I min värld är det tjejerna som är helt ute och cyklar (med den infon vi kan läsa oss till) och de borde skämmas över att ta det till polisen. Det är ju rent ut sagt löjligt att lagarna ens kan rymma en sådan paragraf. Möjligen kan väl diskuteras om han utsatt kvinna A för fara, mht sprucken kondom. Ytterst tveksamt dock. Som AnnHelena säger: sex är livsfarligt och vi vet om det.

  SvaraRadera
 16. " (med den infon vi kan läsa oss till)

  Ja, just det, det finns inget annat att gå på än, förutom det som skrivits i tidningarna !!!

  (och tidningarna vill ju sälja lösnummer, eller hur?)

  Märkligt, att "ni" är så snabba att döma någon just på rykten ...

  SvaraRadera
 17. Karina:
  Vi svenskar är ju så flata att vi låter oss styras av sådana som Borgström, Margaretha Winberg o den övriga feministmaffian. Om de vill definiera flirt som våldtäkt eller Rosengård som berikande, nickar vi bara o accepterar.

  När en polischef för några år sedan full o omdömeslös på en firmafest på skämt drog i BH-bandet på en kvinnlig kollega fylldes dags-o kvällstidningarna av feta rubriker. Moraliserande och snusförnuftiga experter o feminister öste sin avsky över honom och hans hemska brott (vem har inte dragit i ett BH-band någon gång?). Vi läsare (o väljare) nickade inställsamt o tyckte att det var ett hemskt brott, nästan som våldtäkt o mannen som lätt kunde identifieras fick leva med skammen.

  När några busgrabbar (förvisso skithögar) på Hjulstabadet för några år sedan tryckte in handen under troskanten på en (ovillig) flicka basunerades det ut med de fetaste rubriker som "Gruppvåldtäkt på Hjulstabadet". Läsarna fick leva i tron att det var en verklig rå våldtäkt.

  Så nog kan de konstigaste "brott" rubriceras som våldtäkt i Sverige. Förmodligen är det därför, och i kombination med att kvinnorna ofta får ut skapliga skadestånd av Brottsoffermyndigheten, som vi har världens näst högsta andel anmälda våldtäkter.
  //Pops

  SvaraRadera
 18. Pops: "Rosengård som berikande"! LOL, dagens bästa! Tack för skratt, pops :-))

  Du har helt rätt i din kommentar, men som kvinnlig icke-feminist är det otroligt svårt att ta in...att kvinnan till synes inte längre kan göras ansvarlig för sina handlingar/gärningar/illdåd helt enkelt.
  Så, med mindre annat framkommer som sagt (anonym: jag dömer absolut ingen i förskott), så är JA anmäld för en sprucken kondom och en "tjatning" (som jag TROR)?? Halleluja, Sverige 2010, doesn't get any better than that, does it!?

  SvaraRadera
 19. Det var så bra skrivet att kvinnor minsann
  också kan köra fulspel,och det är väl ganska solklart med dessa skitkärringar som julian assange lyckades träffa i just detta land.
  Två damer som håller varandras hand och får stöd av claes om hur avskyvärda män kan vara när det
  inte kunde bli mer än one-night stand!SNYFT

  SvaraRadera