fredag 10 september 2010

Hur kan en gasledning få gå genom ett villaområde?

Uppenbarligen kan det inte ha varit en liten ledning, som satte eld på ett 50-tal villor och dödade minst sex personer. Det var en högtrycksledning, som exploderade med diametern omkring 60 centimeter, så att det lät som ett jetplan hade störtat.

Det hände i närheten av San Francisco under natten. Branden som uppkom till följd av explosionen rasade i flera timmar. De boende trodde först att en flygplan hade störtat men det var en gasledning tillhörande Pacific Gas & Electric, som hade exploderat.

Omkring 200 brandmän försökte bekämpa elden, men den rasade fortfarande vid 23-tiden på kvällen lokal tid. Bara omkring hälften av elden var då släckt.

Helt klart är att en gasledning har spruckit, men hur det har kunnat hända vet ännu ingen.

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger är på resa i Asien, men hans ersättare förklarade platsen som katastrofområde. Den ligger bara tre kilometer från San Franciscos internationella flygplats.

Det ansvariga gasbolaget säger att de tar ansvaret för olyckan ifall orsaken beror på dem.

6 kommentarer:

 1. Undrar hur länge det dröjer innan Vakna/sanningsrörelsen får ihop det här med sina konspirationsteorier, underlag har de ju redan, genom klassisk quote-mining kan man ju t.ex. använda den tillförordnade guvernörens uttalande "– Det ser ut som efter en bomb" som ett bevis på att det var en bomb, och att NWO ligger bakom det. Det är ju såklart ingen slump att de byggt ett bostadsområde ovanför en gasledning, utan det är en del i deras planer på att .. vad de nu vill göra. Ta över världen, fast den styr de väl redan?

  SvaraRadera
 2. Mikael: Är du på riktigt? Finns det fortfarande riktiga människor? Ibland undrar jag. Terror dan före 9/11 så klart. Det var den självklara misstanken. Och så nära flygplatsen också. Vanliga olyckor finns de? Konspirationsteorierna utgår ifrån att makthavare är några slags övermänniskor, som har koll på allt. Nä, så är det inte. De är som Kling och Klang rätt ofta. Lika dumma och tafatta. Även om de äger företag.

  SvaraRadera
 3. Är det ingen som reagerat över tjokleken på gas röret!?
  60cm tjockt! hur i göta-petter kan ett sådant brista!!

  SvaraRadera
 4. Anonym: Det var en högtrycksledning, ungefär som att el skickas med extra hög spänning genom kraftiga ledningar, för att förlusterna inte ska bli så stora innan elen når fram till hushållen. Likadant med gasen, som skickas under tryck. Sedan måste den transformeras ned till något med lägre tryck för att kunna användas. Gasolflaskor har samma princip. De är också tjocka. Men något har uppenbarligen hänt. Gasen har tagit sig ur röret på något vis och exploderat okontrollerat. Tjockleken på röret var dock inte 60 cm utan diametern, som det står där uppe. Det är alltså måttet på det genomskurna röret.

  SvaraRadera
 5. Nu är jag inte ute efter din skalp, för du har ju använt sunt förnuft. Men på DN står det 60cm tjockt rör, tydligen så har du mer vett än TT-AFP och Clas Svahn. Fjäder i hatten till dig.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Okej även journalister är människor. Jag har själv jobbat på DN som du kanske vet... :)

  SvaraRadera