onsdag 8 september 2010

Poströsta är bäst

Fast posten är borta. Jag röstade i dag på förmiddagen i biblioteket i Gustavsberg. Högst upp hade de ett rum där man kunde få lämna sina röster. Tre kuvert med tre olikfärgade valsedlar blev det.

Här fanns alla partier man ville ha. Inklusive Fi och Sd, som inte är något för mig. De kan ta varandra i hand tycker jag. Fast krig är väl mer troligt. Men de möts på höger-vänsterskalan om man ser den som en cirkel. Extremer är inte något för mig i politiken.

Men rösta ni på Fi eller Kalle Anka-partiet. Det spelar inte mig någon roll. Vi lever i en demokrati och där får man rösta som man vill.

Ungdomarna i huset är borta utomlands på valdagen, så om de vill rösta får de gå till en ambassad eller rösta i förväg. Den yngste röstar för första gången.

Omkring 400 000 har redan förtidsröstat, som det heter. Praktiskt att göra så.

6 kommentarer:

 1. Jag ska dela upp mina röster. En parti till riksdagen och ett annat parti får rösterna till kommun och landsting. Tror jag röstar i förtd jag med. Så man blir av med eländet.

  SvaraRadera
 2. Helena: Jo det är en lättnad att slippa bry sig i fortsättningen.. bara att vänta in dom andra. :) Och släpa grangrenar som jag har gjort i dagarna två. Blir jättehögar ute på allmänningen efter de fem 25 meters granarna och vad ljust det är ute!

  SvaraRadera
 3. Det blir väldigt luftigt och tomt när träd försvinner. Ett helt nytt landskap stiger fram. Ibland kan det dock vara skönt med lit grenar som skuggar och skyddar mot nyfikna grannar.

  SvaraRadera
 4. Helena: Jo vi sparade fyra meter av granarna, så nu ser det ut som om vi har ett jättestaket. Gud vad jag har ont i fingrarna av att släpa och dra. Ska inte skriva mer... ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Jag känner precis tvärom och har aldrig poströstat. Jag tycker det är en högtidsstund att gå till vallokalen. Då känner jag en stolthet att bo i det land jag bor i. Ja, för mig är det en stor dag.

  SvaraRadera
 6. Jerry: Kul att du känner så... att vara stolt över vår demokrati. Antar jag att du menar. Visst kan vi vara det. Men att bli söndertjatade som väljare är inte kul tycker jag. Och jag undviker gärna alla som står utanför vallokalen med sina sedlar. Bättre att få rösta i lugn och ro. Det var bara jag och så hon som tog emot kuverten i det rum, där jag röstade. Lugnare än på posten till och med. Härligt!

  SvaraRadera