måndag 13 september 2010

Camilla Henemark har lång väg kvar

Den tidigare uppburna stjärnan framträdde på TV och i tidningar förra veckan.

Det är inte första gången hon gör det. Med jämna mellanrum har hon klappat igenom, men framstått som någon som kommit igen. Hon har svåra PMS-besvär eller adhd (eller möjligen bipolär sjukdom). Båda sorterna fanns med fast på TV var det PMS det handlade om. Enligt henne själv. Hon har självmedicinerat med alkohol.

Hon har hatat världen och sig själv och bara velat dö. Samtidigt har hon något som gör att hon trots allt fortsätter och inte tar livet av sig. Senaste året har hon varit intagen på psyket och sedan bott på ett särskilt boende.

Jag vet inte vad jag ska tro om denna människa riktigt. Hon framstår som någon, som ihärdigt har försökt att förstöra sig själv genom att vara egoist. Hon har levt större delen av sitt liv i en märklig värld, där ingenting egentligen är på riktigt.

Och hon tänkte sig att försvinna till Indien för att aldrig mer komma tillbaka. Men det gjorde hon. Varför hon är så trasig har hon nog aldrig lyckats ta reda på. Eller också vet hon, men vill inte berätta det för oss.

Hon framstod senast i TV4 inte alls som någon som vill träda fram och delge världen hur det står till, utan som någon som fortfarande försöker anpassa sig till det hon tror är världen. Hon verkar inte riktigt veta vilket ben hon ska stå på nu för att klara sig igenom.

Producenten Anders Glisén har tydligen räddat livet mer eller mindre på henne. Jag hoppas att det håller i sig. Själv förstår jag ingenting på riktigt av henne. För mig framstår hon som en bortskämd tjej, som har levt högt ovanför världen och fortfarande gör det.

Jag vet att det kan vara svårt att landa på jorden, att inse att det är här i nuet vi lever. Ingen annanstans.

PS. Uppenbarligen så har Camilla Henemark gjort av med miljoner och hur gick det med arvet efter pappa Austin Obane? Hon var ju oberoende resten av livet när det gällde pengar enligt vännerna? Eller blev det aldrig något arv? Stort hus i London och miljoner efter pappa advokaten. Vart tog de vägen? Gick de möjligen till frun i Nigeria och hennes släkt? DS.

24 kommentarer:

 1. Tänk så olika vi kan se på människor. Jag blev helt tagen av henne och det hon sa. Kände igen mig i mycket och mig gav hon kraft. Jag ser henne inte som en hård människa och kanske finns det som jag svarade dig hos mig en anledning till det?

  SvaraRadera
 2. Jerry: Jo jag vet att vi ser henne olika. Jag studerade TV:inslaget extra noga eftersom jag hade läst det du skrev om henne. Att vi ser detta så olika beror nog på de olika platser vi befinner oss på i livet. Hon har vuxit upp utan pappa om jag begriper det rätt. Det kan vara en orsak. Som jag skriver ovan ser jag henne som någon, som inte har landat, men det kan ha med hennes sjukdom(ar) att göra också. Hon uppträdde på "självmordsdagen" och berättade om sitt liv vad jag förstår. Och det bidrar väl till något. Det är bra.

  SvaraRadera
 3. Alltså, jag förstår mig inte på dig och ditt sätt att värdera dina medmänniskor. Så okänsligt, så fullständigt utan empati. Du har blivit kritiserad för att skriva elakt om människor. Detta inlägg är inte elakt men jävligt okänsligt skrivet. Skärp dig människa!

  SvaraRadera
 4. Ann Helena är en riktig människa som har levt ett liv där allting är på riktigt. AH skriver att Camilla är egoist. Vad är okänsligt med det? Det är en uppfattning man kan ha. AH uppfattar att Camilla har problem för att hon är egoist. Är det inte så enkelt menar du?

  /Tuttan

  SvaraRadera
 5. Tuttan!
  Jo nog är det så, om man ska tolka vad som skrivs här, att AH är en riktig människa som lever helt rätt och som har hel och fuller rätt att bedöma om andra är egoister eller inte. För är de egoister, ja, då får de väl skylla sig själva enligt AHs måttstock om saker och ting. Tur för henne att hon lever rätt och riktigt och att hennes måttstock är den enda riktigt rätta!

  SvaraRadera
 6. Observera att Ann Helena tycker sig se att Camilla försökt förstöra sig också. Det tycker jag är fint sagt om en psykiskt sjuk människa. Vackert. Verkligen.

  /Tuttan

  SvaraRadera
 7. "...hennes måttstock är den enda riktigt rätta!"

  Ja och inga andra åsikter göre sig besvär, de raderas utan pardon!!!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker inte att jag är en så intressant människa att allt ska handla om mej. Finns det ingenting att säga om Camilla Henemark, som uppenbarligen är en kämpande människa? Jag ser henne som en del av den 40-årsgeneration bland kvinnorna, som tog för sig, men som ser ut att bli rätt desillusionerade.

  SvaraRadera
 9. Har du alls sett intervjun i sin helhet? Egoistisk? Njae, det ingår i diagnosen och måendet. Camilla är en fantastisk kvinna som gått igenom hur mycket som helst och än har hon inte gett upp. Sicken otroligt stark kvinna!!

  Hon beskriver depression, utsatthet och utanförskap mycket bra samt hur svårt det är att få bra vård som verkligen hjälper.

  Och jo, hon ärvde miljoner av sin pappa och brände allt. Bara att Googla så finns det artiklar om det hela.

  SvaraRadera
 10. Anna: Jo jag har sett hela intervjun. Nä det framgår inte av artiklar som jag har hittat att hon har fått arvet. Kan du ge en länk?

  SvaraRadera
 11. http://www.expressen.se/noje/1.740597/jag-ar-fuck-off-rik
  Inte världens trovärdigaste källa kanske men enda jag hittar i all hast.

  SvaraRadera
 12. Anna: Ja jag läste också det där... men det är bara som hon skryter. Är det verkligen sant?

  SvaraRadera
 13. Dock behöver hon kosing nu. Hon ställer upp på rehab i Kanal 5 för en halv miljon i ersättning. Jag har sett programmet som gick i USA och som det svenska är en kopia av. Dom blir inlåsta ett par veckor och ibland anses dom behöva ett par veckor till. För att bli drogfria. Så det var dit kosingen gick? Inspelningen börjar i oktober.

  http://www.resume.se/nyheter/2010/09/17/trio-klar-for-celebrity-re/

  SvaraRadera
 14. Hej, är själv nybliven bloggare, därav mitt sena inlägg. Det tar ett tag att aklimatisera sig. Min blogg råkar krocka med Camilla Henemarks öde då vi faktiskt låg på samma sjukhus samtidigt. Om du vill ha en annan mindre utstuderad livsresa med liknande bakomliggande problematik (Ej PMS eller missbruk!!) så kika gärna på min blogg. http://adhdsystern.bloggsida.se

  SvaraRadera
 15. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 16. Tack Jeanette tyvärr fattade jag inget ändå. Kan du inte upplysa mig?

  SvaraRadera
 17. Annars kan ni läsa mer här om Camilla:

  http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.2181571/missbrukar-tv-stoppas-efter-panikmote

  eller titta här:

  http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1808263

  SvaraRadera
 18. För övrigt har jag skrivit en utgiven dagbok om min egen tid, som sjukskriven för depression. Den börjar med att jag sitter hos min läkare och säger att det är lika bra att jag dör, för då får min familj det bättre. Den heter Ett Sekel av Tystnad och ni hittar den här:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/07/ett-sekel-av-tystnad.html

  Och här: http://www.ginza.se/Product/Product.aspx?Identifier=634991

  SvaraRadera
 19. Och nu igen drösar alla in och ska läsa detta om igen med anledning av dagens kräkning i Expressen. Camilla Henemark har sålt ut sig själv och kungen för gissningsvis mer än 50 000 spänn. Så snaskigt och äckligt så jag spyr.

  Vem kan längre tro på denna kvinna, som ville ta livet av sig med droger i Indien (påstår hon) men det blev aldrig så. Dock gjorde hon naturligtvis av med alla pengarna och kom hem utfattig, så nu säljer hon det hon kan. Sagor om kungahuset och sig själv. Bra tillfälle när kungen är i Kina. Jag mår illa.

  SvaraRadera
 20. Enligt Resumé så fick hon 200 000 så nu vet vi vad hennes sagoberättande är värt.


  http://www.resume.se/nyheter/2010/11/12/hon-fick-200-000/

  SvaraRadera
 21. Och här är senaste nytt om damen som kan sälja kurtisanmodellen för någon miljon eller så och så är hon varken fattig eller hemlös längre. Visst är det en fantastisk värld!

  http://www.resume.se/nyheter/2010/11/12/the-guardian-vill-kopa-hen/

  SvaraRadera
 22. Och här är den senaste sammanfattningen:

  http://www.newsmill.se/inlagg/2010/11/13/varf-r-drar-camilla-henemark-oss-alla-ned-i-skiten

  SvaraRadera
 23. Jag kände också igen mig själv när jag såg BERG FLYTTA IN HOS CAMILLA.Jag tycker jätte mycket om Camilla och hoppas att hon lyckas med i liv.

  SvaraRadera
 24. Självklart vill vi att alla ska lyckas med sina liv. Och vi vet heller inte vad det betyder. Camilla har äntligen träffat stora kärleken i form av Amanda 20 år. De har känt varandra någon vecka och förlovade sig efter någon dag. Ingår kanske i sjukdomen(arna). Camilla har ännu inte hunnit träffa Amandas mamma (som är lika gammal som hon själv) men vill gärna få uppmärksamhet i kvällspressen för denna nya kärlek. Eller är det en promotionskampanj för henne själv? Lycka till med livet Camilla! Hoppas kärleken håller!

  SvaraRadera