torsdag 5 augusti 2010

Jackrusselterrier räddade livet på husse

Ja så har vi historien om amputationen av husses stortå. Det var hunden, som bet av husses stortå när han sov.

Den var inte i så gott skick så hunden amputerade en bit av den. Ska vi tro på det? Historien går både i DN och i Expressen. Själv har jag en jackrusselterrier, som heter Lukas och han slickar ifall man har ett öppet sår. Det gör hundar.

Det är deras sätt att hjälpa till med läkningen. Så jag kan tänka mig att hunden slickade och försökte hjälpa husse med tån. Men att han skulle käka upp den är väl lite överdrivet. Antagligen.

Det hela är en historia i genren hundar är trogna och räddar husses liv. Gjorde hunden det? Enligt tidningarna så var dessutom matte sjuksköterska, men kunde inte få sin man att gå till doktorn. Ja, det finns märkliga människor i världen. Visst gör det.

Och har man diabetes typ 2 redan vid 48 års ålder så har man nog inte levt särskilt sunt. Lycka till med resten av kroppen då Jerry! Så att du inte vaknar en morgon och är helt uppäten av hunden.

2 kommentarer:

  1. Man kan skriva vad som helst i en tidning. Många går på det eftersom "det har ju stått i tidningen". Men jag läser numera alltid mellan raderna.

    SvaraRadera
  2. Jo med lite sunt förnuft (kallas även källkritik) kan man komma långt... ;)

    SvaraRadera