torsdag 19 augusti 2010

Nästan 20 procent tror att president Obama är muslim

Detta framgår i en undersökning, som kom innan hans famösa uttalande om att muslimer har rätt att bygga en moské i New York (något som han tog tillbaka lite halvhjärtat dagen efter).

Endast 34 procent verkar säkra på att han är kristen. För ett år sedan trodde 2/3 av befolkningen att han var kristen.

Han är bekännande kristen och detta verkar vara en slags självgående historia om att han är muslim, för många menar att de har läst det i tidningen.

Det kanske inte hjälpte saken att han uttalade sitt stöd för en moské i New York bara några kvarter från Ground Zero. Då kanske det ses som att han har smittats av den omgivning där han växte upp.

Pappa och fosterfar var muslimer och mamma ateist. Så han har inte skolats in i kristendomen som barn, så mycket står klart. Han har varit medlem i United Church of Christ. Han har varit med där sedan 1988. Men han blev tvungen att byta eftersom den kyrkan var så kontroversiell.

Nu är han och familjen med i samma kyrka som familjen Bush var, den som ligger vid Camp David och som heter Evergreen Chapel. En liten församling, där han får vara i fred under gudstjänsterna. Familjen gick med där förra året.

6 kommentarer:

 1. "Det kanske inte hjälpte saken att han uttalade sitt stöd för en moské i New York bara några kvarter från Ground Zero."


  Ja, han uttalade sitt stöd till ett center som alla varit positiva till. Men när den kristna högern får nys om saker så börjar deras maskineri att spinna på.

  SvaraRadera
 2. Men då har han ju aktivt valt kristendomen i vuxen ålder och det kan ju betraktas som att han är "mer" kristen än om han skolats in i religionen som barn.

  Eller?

  /Annalisa

  SvaraRadera
 3. Someone: När någon säger "alla" så gäller det att dra öronen åt sig. Om du läser lite längre ned i bloggen så ser du att 53 procent av New York-borna var negativa.

  SvaraRadera
 4. Annalisa: Det får nog ses som en politisk åtgärd. Han har haft problem med den kyrkan eftersom pastor Wright där är emot Amerika.

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/den-kristna-vansterns-makt-over-usa_1004145.svd

  SvaraRadera
 5. Han lämnade den kyrkan när det blev uppenbart att det inte gick längre och var utan församling ett tag. Men anslöt sig till Evergreen Chapel vid Camp David (semesterresidens för presidenten).

  http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1907610,00.html

  SvaraRadera
 6. Hur kan han uttala sig så obetänkt angående moske i N.Y. Det är lika med att vilja bygga en monument över dådet

  SvaraRadera