tisdag 24 augusti 2010

Ingen smutskastning av Julian Assange

Claes Borgström blir de båda kvinnornas advokat mot Julian Assange. Han säger att de båda inte har haft något skäl till smutskastning och att Pentagon eller någon annan säkerhetstjänst skulle ha varit inkopplad finns det inget fog för.

Claes Borgström är politiskt engagerad i socialdemokratin och har också uttryckt sig positivt om Gudrun Schyman. Han var varit jämställdhetsombudsman mellan åren 2000-2007. Kvinnorna har själva begärt att få honom till advokat.

Han bedömer att de har utsatts för sexuellt ofredande om inte något värre. Och att jouråklagaren anhöll Julian Assange i hans frånvaro tycker han inte var det minsta konstigt.

Advokat Claes Borgström tycker att män bär en kollektiv skuld till kvinnors problem med männens våld och han har varit positiv till en särskild mansskatt.

7 kommentarer:

 1. Han är inte deras advokat utan deras målsägarbiträde. En viss skillnad. Det är den åtalade som får advokat. Målsägaren får - om h*n så önskar - ett målsägarbiträde.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Hej anonyme besserwisser advokat Borgström är andå deras advokat....

  SvaraRadera
 5. Sexuellt ofredande eller något värre. Det är tydligen inte våldtäkt. Det verkar som båda kvinnorna gått med på sex och att JA skulle ha smugit av sig kondomen under akten. Kan sånt vara möjligt? Och att kvinnorna vill tvinga honom till könstest för att se om han har sjukdomar. Så spekuleras det både här och där även nära AA. Så det ska bli intressant att se upplösningen på dramat. Tror Assange får ett rekordstort skadestånd. Han har dragits i smutsen inför hela världen. Visst - han kan vara ett svin i sängen. Men om en karl drar av sig kondomen när man kommit överens om att ha skydd så måste man väl känna det. Och det kanske dom gjorde och det var då övergreppen skedde.

  SvaraRadera
 6. Helena: Allt är väl möjligt i det extremfeministiska Sverige där en man blev dragen inför universitetets rektor och måste förklara sig eftersom han inte hade varit uppmärksam på en föreläsning, som handlade om jämlikhet förstås... eller också är det manschauvinistiska fantasier kring vad en man, som bara vill ha lite kärlek kan utsättas för... står skrivet i stjärnorna än så länge vad detta egentligen handlar om, men det kommer att utspelas inför världen och det är väl meningen, som jag brukar säga. Vi måste komma vidare från den idiotnivå vi har hamnat på både i Sverige och i andra länder... ingen nämnd ingen glömd. Men kvinnor och män kolliderar nu på ett annat sätt än när männen skulle ut i krig hela tiden. Deras förändrade mansroll måste ge en ny kvinnoroll och tvärtom.

  SvaraRadera
 7. Jag har egentligen ingen aning om vad som egentligen hänt I Julian Assange-affären. Dock vet jag, så att säga instinktivt, att Claes Borgström är en vidrig människa så mina sympatier hamnar per automatik hos JA.

  SvaraRadera