fredag 6 augusti 2010

Newsmill gick back 2009

Debattsajten Newsmill gick 4 miljoner back under 2009. Aktieägarna Bonnier, Proventus och PM Nilsson samt Leo Lagercrantz fick skjuta till kapital.

Dock så har sajten gått med vinst sedan i april i år, säger PM Nilsson. Det beror av att de säljer artikelutrymme för 150 000 i veckan till hågade spekulanter. Både olika organisationer, kommuner och företag har köpt denna artikelplats.

Från början kostade det 50 000 i veckan att köpa sig plats för artiklar. Det var för omkring ett och ett halvt år sedan.

Själva affärsidén är enklare än att ha en tidning på nätet. Det går inte åt så mycket i löner, som när journalister måste vara anställda, arbeta fram texter och få betalt.

Och nu kastar sig DN kultur in i debatten om Newsmill och säger att sajten fick stark kritik när den tillät en millning om vad skribenterna och läsarna tyckte om romer. Läs till exempel den här artikeln på Newsmill från förra sommaren och se hur häcklade skribenter kunde bli.

4 kommentarer:

 1. Vad är det som kostar 4 miljoner per år?

  Måste vara löneuttag, det kan inte vara särskilt stora driftkostnader i alla fall..

  SvaraRadera
 2. Nej du har helt rätt där anonym från 10 augusti. De skulle verkligen behöva en uppdatering av systemet deras... ;) Och lite mer personal. Plus någon som verkligen läste texterna... och rättade åtminstone stavfelen.

  Tror dom fick en viss tid på sig för att gå med vinst och nu har dom ju visat det, så att dom kan pusta ut ett tag... och kanske få mer pengar för att uppdatera själva det tekniska. Det vore bra.

  SvaraRadera
 3. Aktieägarna Bonnier, Proventus och PM Nilsson samt Leo Lagercrantz.

  En nästan 100%-ig sionistblogg alltså, det gäller att försvara sina media marknadsandelar för att inte förlora politiskt inflytande. Intressant att skribenterna får betala för att publicera sig där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä numera finns inte Leo kvar där. Och Sakine Madon kan väl inte beskyllas för att vara sionist? Och skribenterna får inte betala för att publicera sig där. Nä. Det är organisationer och andra som får göra detta. Varför kommenterar du så här långt bak i tiden? Jag har alltid kommentarsgranskning. Ifall det var den du försökte undkomma.

   Radera