söndag 22 augusti 2010

Åklagarmyndigheten förklarar Assangeärendet

Frågor och svar är utlagda på åklagarmyndigheten, för att förklara vad som hände i går. Där sägs att en ny åklagare fick hand om fallet för att jouråklagaren skulle avlastas.

Där sägs också att chefsåklagare Eva Finné hade tillgång till mer material än jouråklagaren hade haft. Förmodligen betyder detta att chefsåklagaren inte nöjde sig med att lyssa till ärendet per telefon, utan tog del på plats av handlingarna i målet, dvs de båda förhören med de båda kvinnorna.

Att åklagarmyndigheten fick kalla fötter märktes av att myndigheten inte kunde vänta ens till i morgon att besluta om att häva anhållan av Julian Assange. Det är annars praxis att ärendena fördelas på måndagar efter helger.

Det läcktes inte något namn från åklagarmyndigheten påpekar de, utan det var en nyhetsredaktion, som på något annat sätt hade fått tag i Julian Assanges namn. Dock så bekräftade myndigheten namnet.

Chefsåklagare Eva Finné kommer att jobba vidare med ärendet under veckan. Vad ska vi tro? Att det hela rinner ut i sanden och blir nedlagt eller att det förhalas i tiden och blir böter så småningom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar