fredag 20 augusti 2010

Alliansen vinner valet

Bläckfisken Melvin har redan spått att Alliansen vinner valet om en månad. Han valde självmant två gånger den blå lådan framför den röda.

Den blåälskande bläckfisken är född i Medelhavet, men lär inte få tillbaka friheten fast han väljer blått. Han tillhör bläckfisksorten Octopus vulgaris, är nyfiken, tillitsfull och kan bli generad. Men varför blått då? Är rött en varningssignal också i havet, precis som det är för oss människor.

Rött betyder ofta stopp eller spring så fort benen bär dig eftersom det signalerar fara. Det kännetecknar aggression, uppror och krig.

Blått däremot är som den blå himlen en bra och lugn färg. Det associeras ofta med djup och stabilitet och symboliserar tillit, lojalitet, visdom, förtroende, intelligens, tro och sanning. Så valet kanske var självklart för Melvin?

1 kommentar:

  1. Vet inte under vilken kategori detta skulle höra under, men vill bara tala om att Danmark idag har begärt övervakning av svenska valet från OECD, då de demokratiska principerna har satts ur spel! Anledningen är att sverigedemokraterna censureras över hela svenska samhället, något som inte är tillåtet.

    SvaraRadera