torsdag 19 augusti 2010

Två socialdemokratiska politiker köpte sex

Detta hände i en av LO:s övernattningslägenheter, när ett par politiker från två mellansvenska städer var i Stockholm för valupptakten. De iakttogs när de köpte tjänster av utländska prostituerade på Malmskillnadsgatan och polisen följde efter dem.

Dörren till lägenheten var inte låst och polisen gick in och tog männen på bar gärning. Får polisen gå in hur som helst i lägenheter? Nej naturligtvis inte, men i det här fallet bedömde de det säkert som att LO inte skulle protestera. Vad kallas detta? Koppleri?

Nyheten är släppt av TT, men ingen tidning avslöjar namnen på de båda. Däremot ställdes Sven Otto Littorin direkt vid skampålen när en ex-prostituerad påstod att han hade köpt sex. Det är skillnad på folk och folk förstås.

Vad tycker LO:s medlemmar om att de betalar för lägenheter dit prostituerade tas med, för att deras förtroendevalda ska kunna bryta mot lagen?

10 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  När Sven Otto Littorin blev anklagad av en anonym kvinna för att ha köpt sex av henne för fyra år sedan var inte Aftonbladet sena med att konfrontera Littorin med det och publicera anklagelserna, trots att det inte fanns varken bevis eller någon polisanmälan. I det här fallet verkar de socialdemokratiska politikerna ha blivit tagna på bar gärning av polisen. Då skriver Aftonbladet en liten notis om det och nämner absolut inga namn! Snacka om dubbelmoral!

  SvaraRadera
 2. Fast nu har dom skärp sig faktiskt! Och skriver under vinjetten Aftonbladet avslöjar (hahahaha det var ett TT-telegram från början). Dock känner dom väl trycket från folket att avslöja en riktig affär. Namnen får vi nog så småningom. Har inte Flashback avslöjat dom än?

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7639182.ab

  SvaraRadera
 3. De båda herrarna är:

  Jan Andersson, 61 år, maskinoperatör, Grafikernas avdelningsordförande i Östergötland. Norrköpings norra valkrets, plats 27. Förnekar brott.

  Klas Andersson, 63 år, rörmontör. Söderköpings Kommun, plats 31. Har erkänt och tagit emot strafföreläggande. Erhöll oralsex.

  GS – facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, äger fastigheten på Kungsholmsgatan 19 i Stockholm, där sexakten pågick.

  SvaraRadera
 4. Rörmontör. Ja där ser man.

  Den andre "maskinoperatör".

  SvaraRadera
 5. Ja fina yrken eller hur? Gedigna mansvarianter. Det är dom gamla rollerna som spökar tror jag. Men Klasse har tydligen berättat för sin familj. Barn och fru. Mycket pinsamt förstås.

  SvaraRadera
 6. Mycket pinsamt och tragiskt, mina tankar går till deras familjer och till dem. Hoppas verkligen att de alla, jag menar alla, får det stöd de nu behöver efter att ha behöva schavottera i media.

  Vi måste också alla tänka efter och lära oss från detta.

  SvaraRadera
 7. Vad är det som är så problematiskt med denna affärsuppgörelse. Bägge två var äldre herrar som sannolikt inte har mycket att hämta i "sängen" hemma. De kanske kände ett behov av sex och kvinnlig beröring, vad vet jag. Var inte så fruktansvärt PK-moraliska. Vad tusan har hänt i detta förut så liberala land. Moralpoliser slår till och rusar in i lägenheter utan husrannsakningsorder. Är detta "brott" så fruktansvärt att sanslösa polisresurser läggs ned på detta när kriminella gäng härjar fritt i samhället....

  SvaraRadera
 8. Alltså, i mitt förra inlägg menar jag inte att ni kommentatorer var PK-moraliska utan jag syftar på media och samhällsrepresentanter....

  SvaraRadera
 9. @Anonym: själv tycker jag det är ganska äckligt med köpt sex, men visst, du har en poäng i att vi vet inget om deras förhållanden (och jag vill inte veta).
  Men handlar det inte mest om att de faktiskt befunnit sig i en lägenhet som ägs/hyrs av facket och som bekostas av medlemmarna? När man officiellt har en etik och sedan rumlar om lite sådär, när ens arbetskamrater inte ser.

  Tänker på när Rosengren "inte hade en aning" om att han befann sig på en porrklubb och trodde att flickorna, som var så lättklädda, att de "var väl varma". Notan betalades av, ja nu minns jag inte om det var facket eller skattebetalare, men det var definitivt inte han själv.

  SvaraRadera
 10. Vi behöver inte veta nåt om gubbarnas hemförhållanden för att veta att de gjort sig skyldiga till ett lagbrott. Ett lagbrott som de kryddat lite extra genom att utföra det i fackets lokaler under pågående valrörelse.
  Det tyder på ett MYCKET dåligt omdöme och herrarna ska självklart inte ha några förtroenden av något slag.
  För mycket alkohol kanske? Långvarigt alkoholmissbruk trubbar av omdömet.

  SvaraRadera