tisdag 17 augusti 2010

Michael Douglas har strupcancer

Det är en otäck sjukdom, som också min farfar dog av på sin tid. Rökning och sprit kan bidraga till sjukdomen. Michael Douglas fyller 66 år den 25 september och räknar med att bli helt återställd.

Filmstjärnan var nyligen i Stockholm med sin hustru sedan tio år Catherine Zeta-Jones. De är båda rökare och har försökt att sluta. Uppföljaren till Wall Street är på gång och den ska ha premiär i september i år. Ingen vet om premiären blir uppskjuten på grund av Michael Douglas sjukdom.

Han själv säger sig som sagt vara mycket optimistisk om utgången av sjukdomen.

Michael Douglas ska nu genomgå åtta veckors kemoterapi. Han drabbades av en personlig sorg när hans son Cameron Douglas, 31 år, dömdes till fem års fängelse för droginnehav i våras. Michael Douglas har ytterligare två barn födda år 2000 och år 2003.

7 kommentarer:

 1. Kan man överleva en sån sjukdom. Som sitter i halsen. Huvaligen! Stackars karl. Bara 66 år. När jag var barn hade vi hans farsa Kirk på filmsjärnekorten. Det var tider det.

  SvaraRadera
 2. Jo Kirk var också bra på sin tid och lever än trots hjärnblödning. Han kom tillbaka. Han är född 1916, så det är starkt. Föräldrarna till Kirk var ryska judar, som kom till USA. Michael hade en bror som dog av alkohol och tabletter år 2004, men han har två bröder till.

  Kirk vet inte riktigt vad han ska tycka om moskén i New York tydligen, eftersom han har vänner som är muslimer.

  http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory?id=11389932

  SvaraRadera
 3. Vet inte heller vad jag ska tycka om det så jag tycker ingenting. Klyver ved, plockar havre och ska baka glödhoppor. Och alla bär som ska in. Var och en har nog med sina glädjeämnen och bekymmer.

  SvaraRadera
 4. Ja helsike alla bär... har inte plockat ett dugg i år.. varken hallon eller vinbär, bara direkt i munnen. Och veden har vi inte kommit till än, men vi har ju en leverantör av björkved uppe i dina trakter.. :) packad i säckar och klar.

  SvaraRadera
 5. Klyver bara lite ved till bakstugan. Och späntar eller spåntar stickor så det ska gå lätt att tända upp i ugnen. Vi eldar upp husen med flis annars. Hur smidigt som helst.

  SvaraRadera
 6. Flis ja vi använde nåt slag logs eller klogs eller vad dom hette i vintras när veden var slut. Hoppressade sågspån var det väl.

  SvaraRadera
 7. Tyvärr är prognosen inte så bra. Cellgifter i all ära, men stoppar inte sjukdomen annat än i bästa fall. Risken är mycket större att tumörer sprider sig runt halsen och till nacken, därefter hjärnan, sen är det slut.
  Strupcancer är en ruggig sjukdom med dåligt utfall att bli frisk tyvärr. Sorgligt men sant.

  SvaraRadera