måndag 16 augusti 2010

Socialdemokraterna har blivit galna

De tycker att stockholmarna ska leva sitt liv i och kring T-banan. Människor ska kunna tvätta sina kläder där, lämna sina barn där och få ärenden uträttade där.

Tunnelbanan ska bli nästa kärleksobjekt för människor. För människor vill egentligen leva rika liv. Det innebär att få vara med familjen och barnen eller att gå barfota på en sommaräng. Att få ha fritid och göra vad man vill. Och det ska partiet nu fixa åt alla kollektivt.

Det kommer att bli ännu mer stress och tiden ska utnyttjas ännu bättre när man åker till och från jobbet. Inte en minut ska gå till spillo, utan vi ska alla bli högeffektiva. Det är ett totalt feltänk.

Tunnelbanan, som jag alltid har upplevt som ett ställe där man slipper de där kraven på att göra något, ska nu bli vår nästa inrutade plats. Nu ska vi alla snart tvingas att ha en "butler" där så att vi aldrig kan få vara ifred för omgivningen.

Vi ska ständigt vara elektroniskt uppkopplade och piska oss själva lite hårdare igen. Inte blir det mer kärlek eller sommarängar av detta.

Dessa begrepp går inte att programmera in i ett kollektivt transportmedel. Det är att vända på ordens betydelse och försöka hjärntvätta folk. Ett skramligt tunnelbanetåg är inte likvärdigt med att människor får den grundläggande omsorg och kärlek de behöver i sina liv. Ren bluff!

Människor genomskådar en sådan galenskap. Väljare är inte dumma, inte den boskap, som partiet tror det går att fösa framför sig. Säg att det handlar om affärer nu igen. Att tjäna mer pengar på T-banan. Och bluffa inte genom att försöka förvrida människors känslor.

PS. Ungefär lika konstig är de rödgrönas reklamfilm. Det är två tåg och man ska ta det rätta tåget i ett leksaksland, en modelljärnväg. Allt är tydligen på låtsas i sossarnas värld. Märkligt. DS.

11 kommentarer:

 1. Herregud så befängt! På grund av tunnelbanan stack jag fort som fan från Stockholm och Sverige när jag var 19 år. Åka tunnelbana t o r dag ut och dag in - vilken mardröm!

  Min man har skrivit en sång som heter Tunnelbana och makaroner. Han skrev den när han var 18 år och den är lika aktuell idag. Handlar om myglet med bostadskön. Nä, livet - det riktiga lever man på landet. Ändå har politikerna sett till så alla ska gyttra ihop sig i städerna. Fy fan!

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt Helena! Vi är så glada här på Värmdö att det aldrig blev något liknande Saltsjöbanan till oss. Vi har bussar och folktätheten har aldrig kunnat bli som på andra ställen. Så skönt! En bana var planerad även hit, men skärgårdsbefolkningen ville inte ha den.

  SvaraRadera
 3. Det går bara att instämma - märklig ide!

  Hur gör vi när Rut inte får komma och Butler är i Stockholm kan man undra.....

  Det är många andra än Stockholmare som pendlar till jobbet, inget genomtänkt förslag kan man tycka. Det är många andra än Stockholmare som bor på ny ort utan det traditionella stödet och nätverket från familj och vänner.

  SvaraRadera
 4. Märkligt med Tut i stället för Rut. Och vi som sällan åker t-bana, hur ska vi göra med tvätt och matinköp, undrar jag.

  Jag kräver kompensation!

  SvaraRadera
 5. Ann Helena!

  Ja, tunnelbanan verkar vara de rödgrönas lilla keling. Förutom butlerservice så ska den ju även användas för att transportera varor till Stockholms butiker om man ska tro miljöpartiets Yvonne Ruwaida. Undrar just hur det ska fungera i resten av landet, där det inte finns någon tunnelbana?

  SvaraRadera
 6. Ja heltokigt Medborgare X de vet inte vad de ska hitta på tydligen.. :)

  SvaraRadera
 7. Det helt sjuka med detta förslag att det begränsas till dem som har tillgång till tunnelbana, vi andra ute i Sverige blir utan "butler".
  Sossarna vill avskaffa RUT i hela landet, men ge 08:orna en butler som ska hjälpa dem i deras hårda liv i Stockholmsområdet.
  Diskriminering och särbehandling så det bara sjunger om det.

  SvaraRadera
 8. Jo sossarna tänker bara på de som bor längs T-banan... ytterst knepig konstruktion. I Uppsala försökte företaget Butler (!) med att folk skulle hämta matkassar på stationen på vägen hem, men det funkade inte för människor vill se sin mat innan de köper och den maten blev också dyrare naturligtivis...

  http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2099300/uppsala-sa-bu-till-butler-redan-for-tio-ar-sedan

  SvaraRadera
 9. Försöka hjärntvätta? Svenskarna är redan ett hjärntvättat folk, fast det vet de/vi ju inte om. Min svensk-amerikanske vän som har ett utifrånperspektiv kan vittna om detta sorgliga tillstånd och han beklagar det varje år han kommer hit på besök.

  SvaraRadera
 10. Äsch Cavatus vi blev ju tredje bästa land i världen, utsedda av amerikanska tidningen Newsweek. USA kom först på 11:e plats så de har en del att fixa!

  SvaraRadera
 11. Knarkare och parask

  SvaraRadera