onsdag 25 augusti 2010

Assange blir förhörd om ofredande

Från våldtäkt till ofredande. Så blir brottsrubriceringen mot Julian Assange.

Detta ser ut som en reträtt ganska långt mot att nästa steg blir ingenting. Ofredande betyder enligt Brottsbalken:

kapitel 4, §7: Den som handgripligen antastar eller medelst skottlossning, stenkastning, oljud eller annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan, döms för ofredande till böter eller fängelse i högst ett år. Som ofredande räknas också telefon- och brevterror. Även mobbning har under senare tid räknats som ofredande. Ofredande faller under allmänt åtal.

Det bidde bara en tumme alltså. Men Eva Finné säger till Expressen att hon absolut tror på vad kvinnan har berättat. Denna kvinna är alltså inte Anna Ardin utan Ms W, som hon kallades i utländsk press. Claes Borgström, som är kvinnans advokat är klart missnöjd och kommer att begära överprövning.

24 kommentarer:

 1. Nu gott oich väl omkring tusentalet franska dikter översatta och tolkade:

  Ordgaller

  Dessutom skriver jag fransk poesi själv:

  Poétudes

  Poésie étrangère

  - M v h,
  Peter Ingestad

  SvaraRadera
 2. Tjena Peter och vad har du att säga om någon annan än dig själv? Som tex Anna Ardin eller Julian Assange eller Ms W?

  SvaraRadera
 3. Det blev inte ens sexuellt ofredande. Men om AA är rädd för att ha blivit HIV-smittad och ville att JA skulle testa sig kan jag förstår henne.

  Måste vara döden i grytan att gå omkring och tro att man blivit smittad. Assange reser runt i världen och har vistats mycket i Afrika. Är han en som ligger till höger och vänster utan skydd så kan man förstå skräcken. Men är han en sån så skyddar han sig väl av ren självbevarelsedrift. Spekulationerna går höga. Vi får se vart det landar. Tänk om han är psykoapat? Ser ju så mild och gullig ut.

  SvaraRadera
 4. Helena: Mild och gullig... nä han har ett veck vid munnen av samma slag som snikna maktmänniskor brukar ha. Och som sagt sex och makt är samma chakra i kroppen. Pengar också... Kolla här:

  http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1211405/Wikileaks-visar-nya-hemligheter.html

  SvaraRadera
 5. ...Och den som sig i leken ger får leken tåla, som min mamma brukade säga ;)

  SvaraRadera
 6. Frågan är ju också i så fall vem som har ofredat vem. "..annat hänsynslöst beteende eljest ofredar annan...".

  SvaraRadera
 7. Cuben: Så det kan eventuellt bli ett motanmälande med rubriken ofredande menar du? Nej kvinnor är alltid i god tro och ljuger aldrig. Rättsväsendets första plika är att alltid tro på dem. De är alltid oskyldiga även när de anklagar sina män för att göra sexuella övergrepp på sina barn (sic!).

  SvaraRadera
 8. Först plikt menar jag förstås... ha en god afton annars Cuben!

  SvaraRadera
 9. Ann Helena du har så rätt! Hur kunde jag glömma denna lilla petitess i sammanhanget? En god afton även till dig Ann Helena!

  SvaraRadera
 10. Usch vad obehagligt att någon tar av sig komdomen mitt i ett samlag när man inte vill.

  Förresten hur gick det med indianen Ann Helena. Är verkligen nyfiken på att höra mer efter din släktträff som jag hoppas var givande.

  /Sara

  SvaraRadera
 11. Här kan du läsa Sara. Bilden fick jag från mina släktingar.

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/08/en-bild-fran-sommaren-1937.html

  SvaraRadera
 12. Och jag skriver så det ryker Sara så du får läsa allt när min bok kommer ut 2012. I ormbärarens tid heter den. Ormbäraren är ett tecken i zodiaken, som solen passerar i början av i slutet av november början av december och enligt legenden var detta läkekonstens gud, som hade förmåga att uppväcka de döda. Den stora Gudinnan förr i tiden framställdes ofta med en orm ringlad runt sin vänstra arm eller som ormgudinnan från Kreta, som står med händerna lyftade och hållande två ormar i dem, vilket antydde att hon förmedlade kontakten med de övre makterna.

  SvaraRadera
 13. Spännande Ann Helena! Dina tidigare böcker kan man låna dem på biblioteket? Är så nyfiken på dem nu när jag läst på din suveräna blogg ett tag.

  /Sara

  SvaraRadera
 14. Tack Sara! Med smicker kommer du långt. ;) Jodå de går att låna på bibblan. Om du inte hittar dem så be biblioteket att ta hem dem.

  SvaraRadera
 15. Va´skönt att skriva så det ryker. Det ska jag också göra när jag stängt allt. Nästa vecka ska jag ta mig i kragen och sätta igång.

  SvaraRadera
 16. Helena: Fasen det där med internetskrivandet är en klar bisyssla, en sån som är på en helt annan nivå, men kul är det när det rör på sig... som du sa, men nu kopplar jag av. Finns liksom inte mer att tillägga just nu... eller hur? Känner mig som hillbilly-folket just nu, howdy ungefär! Skoj med den där berg-och-dal-banan... :) Och humor är alltid viktigt! Undrar om Ardin-folket ser det roliga i det här? Eller Weiderudarna? Eller självaste Assange? Vicken j-la PR-grej... ;) spelar gamla godingar från 60-talet: This is the dawning of the age of Aquarius... Fith Dimension. Mmm..

  SvaraRadera
 17. Kolla Martéus häcklar mig i sin ledare. Humor är viktigt. Men det finns tydligen folk som saknar det. New York Times han namngivit Assanges anmälare. I Sverige har ingen mer än Hermele kommit till skott. Men dom står som frustande hästar inför startsnöret. Undrar vem som klipper det?

  http://www.expressen.se/ledare/1.2110453/ann-charlotte-marteus-vilka-tjejer-ska-vaga-anmala

  SvaraRadera
 18. Helena: Jo jag läste Martéus... dessa ultrafeminister. Är alltid bra att vända på kuttingen nu när det inte gick att sätta dit karlj-velen...

  Vilken besvikelse för kvinnorörelsen att det inte funkade. Fy farao. Det hade varit en skalp som heter duga att sätta i bältet...

  Nä ingen kommer dit för att klippa målsnöret nu när det högdjur indragna och det är fult att nämna offer.

  SvaraRadera
 19. Helena: Se livet från den ljusa sidan. Folk är inte så knäppa som en ledarskribent. De var allmänt avskydda av DN:s allmänna redaktion. Deras jobb är att dra till skruvarna allt de kan. Se det som en fjäder i hatten att hon blev tvungen att nämna dig! :)

  SvaraRadera
 20. Och nu är tid och plats bestämd för förhör med Assange, men Eva Finné har lärt sig och är som en mussla.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2111179/aklagaren-julian-assange-ska-forhoras

  SvaraRadera
 21. Ja, jag får se det som en trofé. Dock har jag pixlat bilderna på båda. Kul! Man får ju rätta sig efter medielagarna när man nu är sin egen redaktör. Det var kul att pixla. Har aldrig gjort det förut men jättelätt i photoshop.

  Jaha - ska dom plocka in Alexander den store nu? Men det var väl fan på tiden. Sverige. Ankdamm.

  SvaraRadera
 22. Helena: Jag skrattade gott åt din pixling... ! Härligt! :))

  SvaraRadera
 23. Pär Ström känner sig upprörd över ledaren i Expressen. Jag skrev den här kommentaren:

  "Pär: Skit i att gå i svaromål. Hon nämner mig också. Ann Helena Rudberg tycker man ska se det som en fjäder i hatten att hon måste skriva om en. Så sätt på dig Stetsonhatten och steppa runt lite.
  Hur ska det bli med vårt medialandskap? Allt florerar på nätet. Men våra gamla tidningar ligger lågt. New York Times har skrivit ut AA:s namn och ålder. Hermele har publicerat men fått lite kalla fötter för han har tagit bort bilderna. Jag tycker mitt inlägg om huvudpersonerna i dramat är skrivet med kärlek och humor. Min intention har inte varit att häckla och förnedra. Bara spåna och fundera."

  http://genusnytt.wordpress.com/2010/08/26/expressens-ledarsida-attackerar-mig-och-genusnytt/#comments

  SvaraRadera
 24. Helena: Ja så där kan dom hålla på män och kvinnor och fajtas och inte blir världen bättre för det... my god... det blir inbördeskrig och slut på mänskligheten om alla ska hålla på så där. Himla tjötigt som dom säger i Götet. Nu ska jag gå och pussa min sambo och krama honom jättemycket så fort han bara uppenbarar sig i huset! Ha en god kväll!

  SvaraRadera