tisdag 29 april 2014

Trendbrott för Joel Bjurströmer Almgren

UPPDATERAT
Nu har inte vänsterextremister fritt fram längre. Även om de överfaller en nazist. Att överfalla vem som helst bakifrån och dessutom ta sats, för att hugget i ryggen ska ta bättre, är straffbart som försök till dråp. Också DN skriver ut namnet på extremisten. Ett trendbrott. Det är rätt tycker jag. Som jag länge har sagt: lika goda kålsupare både till vänster och höger. 

Joel Bjurströmer Almgren döms till sex och ett halvt års fängelse för detta dråpförsök, vilket han själv och hela yttersta vänstern har tyckt var självförsvar. Revolutionära fronten har hela tiden menat att han ska frias. Och han själv är inte nöjd varken med domen eller beteckningen på brottet. Det blir säkert som amen i kyrkan överklagat till hovrätten. Han är en brinnande anti-fascist har han sagt och vill ha ett jämlikare samhälle. Men begriper inte att brott inte leder dit.
Nej man kan inte hävda självförsvar i alla lägen
Till och med Åsa Lindeborg på Aftonbladet tycker att hugga någon i ryggen två gånger är för mycket även om det är nazister som är offren. Där går hennes gräns. Hon tror att om nazisten hade dött hade ingen demonstrerat i Kärrtorp sedan, utan då hade nassar och rassar fått slåss med de andra extremerna och dödat som dom ville. Där har hon fel, för ingen i vanliga medier rapporterade annat än att nazister hade överfallit hederliga medborgare där på Kärrtorpsplan. Det var barnfamiljer och andra. Inga vänsterextremister så långt ögat nådde. Till att börja med. 

Joel Bjurströmer Almgren tyckte inte han hade något alternativ. Han måste få försvara sig mot nassarna. Hur skulle det annars ha gått? Nu har rättsväsendet sagt ifrån, men det godtas inte av Bjurströmer Almgren. Nä vänstern har hela tiden ända fram tills nu haft fritt fram för våldet. Påhejat mer eller mindre av medierna. Nu tog det plötsligt abrupt slut när också andra vänsterextremister har stoppats rent rättsligt. 
8.7.2014
Jo det lönade sig att överklaga för Joel Bjurströmer Almgren. Han fick sänkt straff, ett helt år, till 5,5 år istället. Men skyldig är han likafullt till försök till dråp. Hoppas vi slipper se sådant i fortsättningen på demonstrationer. 

4 kommentarer:

 1. var i helvete är min kommentat

  SvaraRadera
 2. Äntligen har ditt bloggande om extremvänstern gett resultat. Grattis !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det menar du inte väl. Men människor inom medierna tycker också att det är rimligt att nämna brottslingar vid namn. Inte bara ensidigt.

   Radera