fredag 25 april 2014

Friad från övergrepp på dotter

Hur svårt det är med våldtäktsanklagelser från barn visar den friande dom som en 66 år gammal man nu har fått. Han har suttit i fängelse i tio år för dessa anklagelser. Dottern säger sig vara förkrossad för detta har hänt enligt henne, men det har inte gått att bevisa. Hon har sagt att hon blev utsatt för våldtäkter både av denne man och andra. Mer än 200 gånger. Pappan åkte in i fängelset för dessa övergrepp.

Men 2007 kom hon med nya anklagelser om svåra övergrepp och de stämde helt enkelt inte. Det kunde polisen konstatera. Dessutom så hade hennes syster aldrig märkt av några övergrepp när de var små, fast de sov i samma rum.

Saken utreddes då på nytt och det konstaterades att den dom på 14 år som mannen hade fått var felaktig. Han släpptes villkorligt år 2012 och han fick resning i högsta domstolen. Han kommer säkerligen att begära skadestånd för denna felaktiga dom. Det lär bli omkring tio miljoner kronor enligt tidigare praxis. 

Tyvärr framgår inte tillräckligt av rättsprocessen så att en vanlig medborgare kan begripa vad som har gått snett. Men att detta inte är bra för rättsliga instanser är helt klart och hans vänner säger att domen har berott av indicier och hörsägen. När hon 2007 angav att hon våldtagits av ett pedofilnätverk med poliser och företagsledare i Västerås gick hon för långt. Då var det inslag av tortyr och att hon blev skuren i underlivet. Säpo upptäckte dock att hon själv gick och köpte rakblad och i samband med detta kom med nya anklagelser. Mannen säger att han grät när han fick beskedet i dag om att han är helt friad.

1 kommentar:

  1. Det här är svåra saker. Jag var med om ett fall när en tjej anklagade sin pojkvän för att ha förstört hennes underliv med kaustiksoda. Det framkom senare i terapi att hon gjort det själv. Det finns ingen gräns för hur självdestruktiva en del tjejer kan vara.oftast har dom ju nåt trauma i bagaget. Men det måste ju inte vara våldtäkt.

    SvaraRadera