lördag 12 april 2014

Ett bättre Sverige. För alla.

Det är socialdemokraternas nya valslogan som ska finnas med ända in i mål i september. Då är nog moderaternas Arbetskraften lyfter Sverige! mer socialdemokratisk. Men det är väl sant att borgarna och vänstern har bytt fokus. Här gäller det för vänstern att samla Sveriges folk. Det är rätt uppfattat.

Men de urvattnade orden, som till intet förpliktigar, tror nog inte många på. Typiskt är att ordet Sverige finns med hos båda partierna. Detta land som vi bebor och som yttersta högern och vänstern har försökt att få mer av. Vanligt folk blev lurade där ett tag. Som ofta i partisammanhang omger och sväljer stora partier detta som står ut som något nytt eller märkligt. Det är rätt så. Vi behöver samling mot mitten.

Att DN passar på att skriva om pass (!), som försvinner och är hårdvaluta utomlands ligger också i tiden. Sverige måste värnas. Våra medborgare också. Passet är en värdehandling, säger justitieministern. Jo, vi vet. Vi som inte slarvar bort dem. Bara ett par procent förlorar ständigt sina pass. En inkomstkälla så god som någon. Självklart ska det kosta att tappa sitt pass. Och det borde inte gå att få ut ett i veckan. 

Det gäller att ringa in och begripa vad som är viktigt för landet och folket. Inte är det roligt när vi får höra att svenska islamister finns där ute i världen eller att yttersta vänstern misshandlar och står för skadegörelse. Som jag har sagt länge: lika goda kålsupare. Kass med extremister helt enkelt. Och rösta nu då på vad ni vill i vårt demokratiska land. Det spelar inte så stor roll vilken falang, som har makten. Skattehöjningar är att vänta.

Retorikexperten ger denna valslogan fyra plus i Aftonbladet för det är nästan på samma nivå som Nikes "Just do it". Jo politik är samma sak som att sälja skor. Visst på samma nivå, ingen skillnad alls. Och hon gillar inte punkten, vilket betyder att hon inte begriper undermeningen. Att detta är riktat mot alla som vill ställa grupper utanför. Det går utför med ordförståelsen i Sverige! Tyvärr. 

Midsommar har vi åtminstone kvar fast Mona Sahlin tyckte det var töntigt.

1 kommentar:

  1. Politik i valtider verkar gå ut på att lova att alla får det bättre efter valet. Men samtidigt få väljarna att glömma hur det gick med vallöftena efter förra valsegern.

    SvaraRadera