tisdag 15 april 2014

Kokain, kokain

UPPDATERAT
Ja det gillar många och har gjort genom åren. Innedrog för bland andra Mikael Persbrandt. Och högst på min populäritetslista här på bloggen ligger Jon Spendrup, som tog en överdos av denna drog och dog ung. Tyvärr. Det går inte längre att läsa den artikel om honom som jag skrev på Newsmill. Nätet är förrädiskt. Allt kan ligga kvar i evighet eller försvinna blixtsnabbt. 

Unicef ville inte ha skådespelaren Persbrandt som talesman och ambassadör då längre år 2011 för han  hade knarkat. Men det hindrar säkert inte fortsatt missbruk. Då dömdes han till böter. Men han skulle mogna och sluta med missbruket. Han jobbade aktivt på det då år 2011. I dag får vi veta om han blir dömd igen för att ha köpt knark. Det är ett stort mål med tiotalet inblandade. Persbrandt nekar naturligtvis.

Kokain används av människor, som tycker att de har inte tid att sova eller äta och som tycker att de behöver mycket energi och självförtroende. Det är centralstimulerande och kommer ofta från Colombia, där maffior styr knarket. Drogen ger förhöjt blodtryck och kan medföra hjärnblödning eller att hjärtat stannar. Narkotikan kostar vårt samhälle ungefär en miljon per knarkare och år. 

Domen i knarkmålet kommer kl 11 i dag. 

11:00
Mikael Persbrandt döms till fem månaders fängelse.

Jo det går att läsa min artikel här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar