fredag 4 april 2014

Margot Wallström blir utrikesminister

UPPDATERAT
Hon berättar nu hos Malou von Sivers i Efter Tio i dag att hon längtar tillbaka till de svåra frågorna och att hon inte längre tänker säga nej till poster om hon blir tillfrågad. Det är ju i stort sett redan klart att det blir regeringsskifte i höst.

Hon har tidigare under lång tid sagt nej till alla inrikespolitiska poster och har ett jobb på halvtid. Hon är mångfaldsansvarig på Postkodlotteriet. För att hon måste försörja sig som hon säger. Här skrev jag tidigare om henne när hon skrev en Debattartikel i DN om myterna kring invandring.

Margot Wallström var socialminister senast, men avgick efter en konflikt med Göran Persson efter valet 1998. Hon har varit mycket populär bland svenska folket och flera gånger tackat nej till att bli partiledare. Men hon är nu aktuell som utrikesminister. Att hon går ut och berättar att hon inte tänker säga nej hänger samman med att hon behöver förstärka sin image. 

Hon har tidigare jobbat åt bland annat FN och Ban Ki Moon när det gällde våldtäkter i Kongo-Kinshasa. Landet var i krig och mycket våld förekom, dock verkade Sverige vara lika långt framme i våldtäktssammanhang.

Margot Wallström har maken Håkan och sönerna Viktor och Erik. En son dog vid tre dagars ålder år 1992. Hon har sagt att hon ville ha ett jobb, som gick att förena med familjeliv efter FN-jobbet. Det jobbet var bestämt att vara i två år. Det hade hon lovat familjen. Halvtidsjobbet på Postkodlotteriet har fått henne och familjen att svetsas samman igen. Hon fyller 60 år i höst och bor på Hammarö utanför Karlstad.
12:30
Stefan Löfven säger naturligtvis självklart att han inte delar ut några ministerposter före valet. Nej, det vore väl att se sig själv som närmast diktator om inte folket skulle få säga sitt först. 

6 kommentarer:

 1. Var snäll och ta bort länken den som har åstadkommit den!

  SvaraRadera
 2. Hon har varit mycket populär, säger du som alla andra journalister.
  Frågar du folket, vet de inte ens vem hon är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vem är du? Folket? Din okunnighet är stor. Här får du lite repetition. Hon skulle efterträda Göran Persson, men hon ville inte ha det jobbet. Det gick istället till Mona Sahlin och vi vet hur det gick med detta. Inte bra. Nu har lagom lång tid förflutit för Margot Wallström och hon fick ju inte jobbet hon uppmanades att söka inom Idea och EU, så då kan man tänka att hon är intresserad nu igen av ministerposter. Lite lagom hetluft.

   Radera
 3. Då ställer sossarna upp med sitt Dream Team. Legendaren Margot är sista spiken i kistan för regerande mästarna.

  SvaraRadera
 4. Löfven kunde knappast få en hemskare judaskyss.
  Som jag minns Wallström så var hon i världsklass när det gällde att skaffa sig själv förmåner och hon fick internationella uppdrag för att vi skulle slippa henne i Sverige. Troligen var det därför som regeringen valde en belgare nyligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där stämmer inte. Det är rent förtal. Hon uppmanades att söka jobbet inom Idea. Men hon fick väl en judaskyss när inte ens den svenska regeringen ställde sig bakom detta, utan gick med majoriteten och valde belgaren.
   http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/wallstrom-ratades-for-toppjobbet/

   Radera