söndag 6 april 2014

Fattigdom och krig räddar jorden

Ifall du vill bli miljövänlig ska du bo och arbeta på samma ställe. Äta dina odlade grönsaker och rotfrukter. Gå om du vill gå ut. Eller möjligen åka kollektivt eller cykla. Spara dina pengar i madrassen och inte jobba inte så mycket! Lev i en bygemenskap och ät det som finns tillgängligt i närmiljön. Men inte för mycket kött!

Vi borde gå tillbaka till 50-talet ungefär för att rädda vår planet. Men vad hjälper det så länge Kina och andra länder vill utvecklas? Men världen är kluven och tycker att det fattiga Indien ska gå vidare till något rikare. Där kommer dessutom kommunikationen att utvecklas i framtiden. Då vet alla indier hur det ser ut i resten av världen, när de kan se det på internet. Tror ni att de vill förbli fattiga?

Mänsklighetens och jordens utveckling hänger på miljökatastrofer eller andra katastrofer säger cyniker. Vi kan inte fortsätta att vara så många som vi är i dag på planeten.  Och de som vet säger att vi kommer att bli åtminstone elva miljarder innan trenden vänder. Mänskligheten måste reduceras. Vi är en cancer som kväver jorden och utrotar andra biologiska varelser. 

I Sverige ökar befolkningen och det är bra för klimatet. Då blir fler relativt sett fattigare. Ekonomin är den faktor som bestämmer allt, men vår fattigdom är mycket liten i förhållande också till andra länder i EU och vi borde befinna oss i framkant där helst för att hindra miljöförstöringen. Lite extra förstörelse i form av krig skulle inte heller skada. Helst inbördeskrig då.

Det allra bästa sättet att förhindra en klimatförändring är att låta människor leva fattigare. Om vi importerar de allra fattigaste till Sverige kommer det att påverka hela vår livsstil. När rumäner och andra från Östeuropa tar sig hit då måste de som redan bor här dela med sig. Alla blir fattigare och det är bra för vår planet. Omkring 2,5 miljarder människor bebor Kina och Indien. Vi kan importera några miljoner av dessa till oss. Då blir vi mer miljövänliga. 

Miljöpartiet är helt klart det parti, som kommer att åstadkomma den snabbast utvecklade fattigdomen i Sverige. Om svenskar vill bli mer miljövänliga och leva på en lägre ekonomisk nivå, som är bättre för klimatet, är detta partiet att rösta på i höst. 

3 kommentarer:

 1. Det var bättre förr !
  Jag läste nånstans att Cuba är världens miljövänligaste land. Tag lärdom. Isolera dig från omvärlden och kör runt i gamla amerikanska bilar från 50-talet :)

  SvaraRadera
 2. Det stämmer knappast att Kuba har lägst avtryck på miljön. Inte heller att man måste sträva efter att vara miljövänlig på samma sätt som de som har lägst avtryck (Öst-Timor och Puerto-Rico är fattiga länder)*. Sedan är det en väldigt liten del av den kubanska befolkningen som kör runt i amerikanska 50-talsbilar, det finns trots allt andra länder som exporterar till Kuba.

  * http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_ecological_footprint

  SvaraRadera
 3. Det handlar om att ändra på tekniken.Genom teknisk utveckling kan alla på jorden få det bättre.
  Tänk förr hur det var i Sverige.Då fick vi all vår värmeenergi från träd och buskar och ljung.På 1800-talet hade nästan hela södra och mellersta Sverige blivet ett enda stort kalhygge.Sedan dess har energiförbrukningen ökat men många tusentals procent samtidigt som vi har mer skog än någonsin i Sverige genom att vi nu har andra energikällor som vattenkraft och kärnkraft och olja.
  Miljömupparna utgår alltid från att det skall fortsättas med gammal teknologi in i framtiden

  SvaraRadera