onsdag 2 april 2014

Det finns tre kön

Åtminstone i Australien, där en man som ville bli kvinna misslyckades att bli detta och nu har blivit ett tredje kön. Han/hon heter Norrie. Så kul för denne att ha blivit detta tredje kön. Kallas för Not Specified. Men vad har det för praktisk betydelse? Annat än att peka ut läkare, som klantar, som inte klarar av operationer?

Det spelar väl ingen roll vilket kön man är annat än i vissa sammanhang? Som när man föder barn eller om man utpekas som pappa respektive mamma. Och vad tillför då detta med ett tredje kön? Jag kan inte komma på något som skulle göra mig gladare, för att jag ansåg mig tillhöra ett tredje kön och vad kallas det? Mankvinna? I Nepal finns också ett annat kön. Det betydde att detta "annan" kunde få både jobb och sjukvård. Varför kunde de inte få det tidigare?

Tyskland införde förra året ett tredje kön på födelsebevis. Och föräldrar kan också låta bli att könsbestämma sina barn. Det beskrevs som en rättslig revolution, men som sagt vilken praktisk betydelse har det? Annat än att förvirra barn, som aldrig får benämna sitt kön. För inte får de lägre skatt - eller högre - eller får rösta två gånger som vuxna? Här kan ni se hur Norrie ser ut. 

1 kommentar:

  1. Skall våra kön bestämmas politiskt eller biologiskt?

    SvaraRadera