fredag 11 april 2014

Religion är ett gift

Det vi ser i världen är att religioner fortfarande håller människor i sitt grepp. Vare sig det är världsliga -ismer eller religiösa trossystem. I Irak har man blandat ihop de båda och tänker göra religionen till lag. Och detta på värsta sätt. Mycket värre än vad profeten någonsin tänkte sig. Ondskan ser ut att ha tagit permanent plats i detta land. Det spelar ingen roll om det finns en diktator eller inte. Risken finns att nioåriga flickor blir bortgifta, för så gick det till på Muhammeds tid. 

Jag har sett förut att Tusen och en Natt har blivit verklighet ännu en gång i världen. Jag som bara trodde det var sagor när jag läste dem som liten, men nu ska lagstiftning göra att denna bok blir absolut verklighet. Lagarna ska bli religiösa och delas upp i mullornas värld. Sharialagstiftningen riskerar att bli det som människor döms efter. Kvinnor blir fångar och sexslavar i sina egna hem och barnen kommer att tillhöra fadern. De som kritiserar detta struntar de rättroende i för de anses vara emot islam.

Vad är det för fel på mänskligheten, som aldrig kan gå vidare till något mer och något nytt? Som inte kan höja sig över sig själva och se med medkännande och med kärlek på sig själva och andra? Varför måste gudarna vara så grymma? Ibland tror jag det är sant att de flesta människorna på den här jorden är onda eller så kallade grå väsen. De senare kan inte bestämma sig för vad de ska vara, men blir ofta onda de också om inte annat genom att inte sätta sig emot ondskan. En minoritet har insett och förstått att det gäller att vara god. Och att detta inte ger sig självt. 

Jag hoppas att vår utrikesminister Carl Bildt verkligen tar i och säger ifrån vad han tycker om utvecklingen i Irak. Och resten av världen måste också protestera mot denna Jaafari lag. Så att den inte blir verklighet. Nuvarande giftasålder är 18 år i Irak. Men så unga flickor som 15 år kan giftas bort med föräldrarnas tillstånd.

Här kan ni se var kvinnor blir bortgifta tidigt i världen och vad irakiska män egentligen tänker om sina fruar och döttrar. 

4 kommentarer:

 1. Pyttsan! Skulle Carl Bildt säga till om detta?
  Har han sagt till om islamiseringen i Turkiet? Nej, han välkomnar Erdogans styre och vill ha in Turkiet i EU.
  Sade han till om islamiseringen i Egypten under Mursi och Muslimska brödraskapet? Nej, han grät krokodiltårar när Mursi störtades av en folket.
  Varför försvarar inte Carl Bildt och Feminstiskt initiativ kvinnornas rättigheter?
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Visst vore det skönt att slippa det eviga länkandet från sd:are. Eller att Blogger fixar så att jag kan ta bort länken.

  SvaraRadera
 3. Gammalt svenskt ordspråk: den som tiger den samtycker.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att helvetet det finns här på jorden. Men bara för dom som är religiösa. Vi andra får leva och dö här.

  SvaraRadera