tisdag 22 april 2014

Inbördeskriget är här

UPPDATERAT
Två döda och fyra svårt skadade blev skörden i Norrköping under annandagen. Polisen är noga med att påpeka att kriget inte har någon koppling till kriminella gäng. Nä, det har väl koppling till allmän dårskap och låg nivå på både moral och intelligens kan jag tänka. Vi har aldrig tidigare haft så stora problem i landet med dessa galningar, men nu behövs snart militär (precis som i Ukraina där antalet dödsoffer inte är större) för att få någon ordning. 

Man kan ju tycka att de får hålla på och skjuta ihjäl varandra tills tillräckligt många är döda. Det är män som skadas och dödas så det är verkligen ett krig. Men ska det vara så här i Sverige? Jag undrade när jag skev om händelserna i Kärrtorp när det skulle bli inbördeskrig, men det var mest ironiskt skrivet och mot både yttersta vänstern och högern, som också är galna. Men här verkar det vara "vanliga" tokiga män i åldrarna 25-45, som tar död på varandra. Som sagt aldrig har vi väl haft det så här i landet.
Vapen finns det gott om. Här en del som har tagits i beslag

En som har framträtt med namn är Barbara Barczynska, 66 år, som bor vid platsen för skottlossningen. Hon trodde först det var en fest tills skotten började. Och så har vi Lois Gabriel, som är en avlägsen släkting till två av de döda männen. Han är själv redo att slå någon på käften, men inte att skjuta. Ja det som följer av slagsmål trappas lätt upp. Ett par av de som deltog är skrivna i Södertälje, både offer och förövare. Förutom att män här var vansinniga i största allmänhet så har polisen att slåss med gangstrar och andra kriminella. Inte en lätt uppgift. Som ett brev på posten blev det också stökigt vid sjukhuset, som de döda och skadade hade förts till.

Polisen beskriver händelserna som de värsta de sett. Jag tror inte de har sett toppen på isberget ännu. Vi är förflyttade till ett annat sekel och till andra länder tyvärr. Polisen beskriver också scenerna som slagfält. Här kan ni läsa vad polisen skriver om detta. En presskonferens är utlyst till klockan 13 i dag i Norrköping av polisen.
10:12
Polisen säger att det är ett släktgräl, ett familjegräl. Jaha är det bättre? Det är väl lika illa? Inte skjuter människor på varandra i släkter eller familjer? Så där utan vidare. Har jag aldrig hört talas om ifall det inte har varit kriminella eller maffior. Fem stycken sitter nu anhållna.
14:09
Jag missade presskonferensen eftersom jag körde en anhörig till sjukhus, men nu ser jag att det hela berodde på att några bråkade efter gudstjänsten. Det säger Petrus Abada, kyrkoherde i den syrisk-ortodoxa församlingen i Norrköping. Ja, det är det jag brukar säga: religion är ett helvete. Spelar ingen roll vilken med gamla avdankade tankar, som betydde något från början, men som ingen längre fattar vad de handlar om. Att säga böner med munnen, som inte har något med hjärtat att göra, är absolut inte något värt. Människor är andliga, men religion är stelnad andlighet och det behöver vi inte. Det är Mariakyrkan i Ektorp i Norrköping det handlar om. Här kan ni läsa om synen på människor, särskilt kvinnor. För några år sedan fanns absolut inga problem i församlingen och finns antagligen inte nu heller, enligt Petrus Abada. Svensk lag gäller inte där. Bara kyrkans egen.
15:22
Här beskriver Steve, 32 år, vad som hände hans båda döda kusiner. Han hade hört att de skulle träffas i kyrkan och lösa det bråk som fanns. Jävla idioter. De lever i Sverige. Här finns massor med hjälp att få om man vill. Utanför alla kyrkor. Steve sitter med ett stort kors utanför tröjan för att verkligen visa vem som bestämmer över honom. Fan ta alla präster, vilken schattering de än har. 
16:19
Här är de döda enligt facebook. 
23.4.2014
De döda var enligt uppgift 44 respektive 48 gamla, men de ser äldre ut. Fyra bröder sitter anhållna för mord och medhjälp till mord. Släkten är värst. Hur kan en hel brödraskara vara så urbota korkade?
24.4.2014
Som sagt släkten är värst. Kvinna i fallet är bosatt i Södertälje, men har släkt i Norrköping. Här är historien kring vad som hände en gång till. Galningar allihop, men värst är exmannen, som tydligen har varit drivande. Ingen har kunnat säga ifrån för alla är de indragna i heder och elände. Vad hette han nu var det Mourad eller något sådant.


5 kommentarer:

 1. Sluta att länka här nedan tack! Detta är trakasserier!

  SvaraRadera
 2. Duktigt! Länken är borttagen. Ge tusan i att trycka dit fler! Tack!

  SvaraRadera
 3. Enligt "kloaken" - "toan" osv -kärt barn har många namn så handlar det om en skilsmässa, sedan tar heder, kulturuttryck vid och det man kallar "familjegräl" för att i illa dolt syfte undertrycka ev främlingsfientligt tankegods- är den ram vår media försöker uppfostra oss inom. Nån örfil eller två var det visst också i kyrkan dan innan. Det var väl någon som missat det där med att "vända andra kinden till"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Suck ja! Har hört talas en del om detta också. Kvinnor är egendom och får inte utmana genom att ta med nye maken till kyrkan eller vad det rörde sig om. Det var en skymf. En otrolig sådan. Och vad är att mörda då i sammanhanget kan man undra. Vad ska man göra annat än att skaka på huvudet.

   För övrigt ni som inte får era kommentarer publicerade misströsta inte. Det finns säkerligen någonstans ni kan få dem inklämda. Och om ni undrar över länkar och sånt så har jag förklarat detta i kommentarer under inlägget Schyman vill berika sig. Titta där. Det här är inte en blogg där man får säga allt vad man har på hjärtat. Jag bestämmer vad jag vill ska stå här. Det är inte yttrandefrihet att skriva vad som helst här som kommentator. De anonyma och andra har jag skippat, för jag blir så trött. Jag orkar inte med er. Har nog med att ta hand om sjuklingen i huset och annat smått och gott. Ha en trevlig kväll alla människor som har begripit en smula vad livet går ut på!

   Radera
 4. http://blogg.vk.se/Mexan/2014/04/22/ursparat-rallarslagsmal/

  SvaraRadera